Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A Gyűrűk Urában miért nem...

A Gyűrűk Urában miért nem tért vissza korábban a király?

Figyelt kérdés
Rég olvastam a könyvet, és a film újranézésénél gondolkodtam el rajta, hátha valaki aki jobban benne van a témában, meg tudja magyarázni nekem. Ugye Isildur halála után Gondor trónját a helytartó őrízte "míg a király vissza nem tér". Az örökösök miért vonultak önkéntes számüzetésbe, mint pl Aragorn? Miért várt ennyit arra, hogy elfoglalja a trónját? Ugye ő is, meg az apja is, meg gondolom az összes felmenője kószaként vándorolt Eriadorban.

2017. nov. 1. 12:05
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Isildur nem volt képes elpusztítani a Gyűrűt, ezért Szauron hatalma tovább élhetett. Bizonyára a család becsületén esett csorbát nem tudták vagy nem is akarták feldolgozni, úgy vélték, méltatlanok az uralkodásra, a filmben Arwen figyelmzteti is Aragornt, hogy ő csak Isildur örököse, de nem Isildur maga. Aztán éppen Szauron az, aki mint nagy ellenség újra megjelenik, mintegy lehetőséget adva Aragornnak, hogy bizonyítsa rátermettségét az uralkodásra. A Gyűrűk Ura mese mivoltánál fogva sokkal inkább szakrális, mintsem logikus hátterű, amiben benne van az a tanítás, hogy mindennek megvan a maga ideje. Ezt jelképezi a Kettétört Kard is, amit akkor kovácsolnak eggyé, amikor eljön az idő, hogy újra szembeszálljanak a nagy ellenséggel.
2017. nov. 1. 16:24
 2/2 A kérdező kommentje:
Igazad van, ez így teljesen beleillik végülis. Köszi a választ
2017. nov. 1. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!