Kötelezőnek megkaptuk a bibliából azt a részt ami a keresztényekről és a zsidókról szól. Ez melyik könyvben illetve kb hol található?
Huhh.. szerintem vallás kategóriában jobb válaszokat kaphatnál, de megpróbálok választ adni.
Hát az Ószövetségben a zsidókról olvashatsz, az Újszövetségben az Evangéliumokban Jézus tanításai vannak, aztán ott az Apostolok cselekedetei, valanint a levelek, amik az első keresztényekről szólnak.
De ez így még mindig nagyon tág, mikre vagy konkrétan kíváncsi?
1. Köszi a választ!
2. Arra lenném kiváncsi, hogy mit kell pontosan elolvassak. (A tanár ennyit mondott :az a rész kell ahol a zsidókról és a keresztényekről van szó)
Nem. De ha nem is az egészet, javaslok pár részt, amit nem árt ismerni, alapműveltség, es jól jöhet a dogában.
Leviták könyve/Mózes harmadik könyve:
Itt az ókori zsidó szabályokról, törvényekről sokat olvashatsz
Az egyik Evangélium:
Jézus életét illik alapszinten ismerni
Pál apostol leveleit is érdemes olvasgatni.
De illik ismerni a Teremtés könyvét/Mózes első könyvét és a Kivonulás könyvét/Mózes második könyvét is. A zsoltárok könyvéből is olvass el néhány zsoltárt szerintem.
Ha rövidítettet szeretnél olvasni akkor képes és/vagy gyerekbibliát ajánlok.
A Larousse Fabula féle tök jó, olyan mint egy képregény. Én gyerekkoromban azt olvastam. Több részes, a könyvtárban biztosan megtalálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!