Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi kell ahhoz hogy valakiből...

Mi kell ahhoz hogy valakiből jó író legyen?

Figyelt kérdés

2017. aug. 18. 16:44
1 2
 11/13 anonim válasza:
Egy jó toll xdd
2017. aug. 22. 22:05
 12/13 Kincsesne ***** válasza:
JÓ TOLL.
2017. aug. 27. 20:22
 13/13 Kincsesne ***** válasza:

Persze, a "jó toll", mint feltétel, önmagában tréfa.

Aki "jól ír", az nem egy bizonyos napon, egy hirtelen elhatározásától lesz jó író.

A jól írás tehetsége már kisiskolás korában is kiderülhet, ha jó nevelői (szülei, tanítói) vannak, akik odafigyelnek a FOGALMAZÓ gyerekre, megdicsérik, amikor megérdemli, tanácsot adnak neki a javításra, amikor arra van szükség.

Nekem például egyes ismerőseim megdicsérték a leveleimet, amelyekben beszámoltam dolgokról, történtekről, - azért tetszett nekik, mert olyannak találták, mint az eleven, személyes beszámolót, és jól el tudták képzelni maguk elé, amit leírtam. De ettől én még nem lettem "jó író", még "író" sem.

Valószínűleg az kell még ehhez, hogy az embernek közlési vágya legyen, ÉRDEKES, ÉRTÉKES MONDANIVALÓJA LEGYEN MÁSOK SZÁMÁRA, és akkor "jól jön" az írói tehetség!

Arról nem is beszélve, hogy a közléshez sajtókapcsolatok kellenek, a könyvkiadáshoz pénz, amihez viszont akkor jut hozzá, ha már írt valamit, és mások érdemesnek találják megjelentetni.

Végső soron ahhoz, hogy valaki jó író lehessen, a KÖZÉRDEKŰ, ÉRTÉKES GONDOLATAIT közérthető, helyes megfogalmazással és helyes írással kell kifejeznie. Ehhez az alapismereteket az általános iskolában kapja meg. Ha tehetséges, majd az is kiderül.

2017. aug. 27. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!