Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Harry Potterben ez hogy/miert...

Harry Potterben ez hogy/miert van? Baki?

Figyelt kérdés

A filmben Hagrid, a könyvben Harry mondja, hogy Dursleyék nem tudják, hogy nem varázsolhat otthon.

De Petunia ezt miért nem tudta? Hiszen akkor Lily sem varázsolhatott otthon. Vagy azt hitte változott a szabály?

2017. júl. 30. 20:12
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem Petunia nem tudott róla. Hiszen Lily nem volt a szíve csücske, így nem is igazán beszélt vele.
2017. júl. 30. 20:43
 2/10 A kérdező kommentje:
Viszont együtt éltek... hiába szerette vagy sem, csak látta, hogy varázsol e otthon vagy nem, ha nem arra pedig csak rákérdezett, hogy miért nem. Ha más nem, a szüleiktől.
2017. júl. 30. 21:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kérdezett rá, mert annyira el akart határolódni a dologtól, amennyire csak lehet, ahogy azt a felnőtt Petúniáról is tudjuk.
2017. júl. 31. 14:10
 4/10 A kérdező kommentje:
A könyv szerint levelet is küldött Dubledorenak, hogy vegye fel őt is, szóval eleinte annyira nem. Csak a filmben bolondozza le már gyerekkorukban is.
2017. júl. 31. 16:09
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Megint tévedsz. Igen, levelet küld Dumbledore-nak, de már előtte is utálkozik, mert féltékeny. Miután elutasítják és megtudja, hogy Lily elolvasta a levelet, még jobban elkezdi utálni az egész varázsvilágot, és ezen a ponton mondja Lilyre, hogy bolond. Ezért sír Lily a vonaton. És innentől van, hogy egyre távolodnak egymástól Petúniával.
2017. júl. 31. 21:47
 6/10 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom... akkor is csak két gyerekről van szó akik együtt laknak minimum a nyári szünidőben. Mi is gyűlölködve nőttünk fel a mostohatesómmal mégis tudtunk egymás minden mozzanatáról, rossz jegyeiről, intőiről stb pedig nem is egy suliba jártunk. Sőt, annál inkább lestük, hogy a másiknak mit lehet mit nem, a szüleink kire haragszanak épp stb... mi is gyerekek voltunk akkor még csak. Ezért tartom életszerűtlennek.
2017. júl. 31. 22:21
 7/10 anonim ***** válasza:
Minden család más, én szeretem a tesóimat, de egy csomószor csak nézek, hogy "mi? Nobel-díjat kaptál, hogy nem tudok róla?" :D Szóval szerintem meg teljesen ésszerű, hogy ne tudjon róla.
2017. júl. 31. 22:33
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is észserű, hogy nem tud róla. Lily jámbor volt és kedves, nem biztos, hogy az ő személyiségéhez hozzátartozott volna, hogy otthon is varázslattal oldja meg a dolgokat. És Petúniát tényleg nem érdekelte az, hogy mi van Lily-vel és a varázsvilággal.
2017. aug. 1. 14:46
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát, Lily varázsolt otthon, maga Petúnia meséli ezt el a könyvben (Azt hiszem a teás csészéket patkánnyá) - És itt kezdődik a baki, ugyanis nagy valószínűséggel Lily nem kapott érte büntetést, nem jött Rivalló azonnal, hiszen arról Petúnia is tudna. Az pedig biztosan kiderült volna, hogy kiskorú varázsolt, hiszen Lily mugli családban nőtt fel, nem lehetett más.
2017. aug. 2. 16:08
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Lily valószínűleg hatodév után varázsolt. Addigra betöltötte a tizenhetet, felnőtt lett, szóval varázsolhatott.
2017. aug. 2. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!