A Harry Potterben milyen lehet egy muglinak hogy varázslók vannak a rokonai között?
ott volt a Dursley család de ott egyedül Harry volt varázsló a családban és otthon el is nyomták ezt a varázslósdit
de mondjuk képzeljük el, hogy egy mugli srác/lány megtudja hogy mondjuk a nagybátyja mugliszületésű varázsló és arról az ágról az unokatestvérei is azok
nem fura, ha mondjuk ünnepekkor találkoznak és ott pálcával díszítik a fát
meg ilyenkor titokban tartja az ember? persze ha elmondaná a barátainak hogy "amúgy a nagybátyám és az uncsitesóim varázslók meg boszorkányok" nem nagyon hinnék el az biztos :D
Ott van Friccs, meg Harry-ék szomszédja, az ötödik részben, akik ugye kviblik.
Biztos fura, de szerintem, én legalábbis úgy emlékszem, hogy családnak elmondhatják. Kívülállóknak nem.
Ők sem tudhatnák meg, nem elég közeli rokonság az unokatestvérség. Csak a Mágiaminisztérium engedélyével avathatná be a családját a varázsló, amennyiben nem szülőkről, testvérekről vagy a saját gyerekeiről van szó. Ha nem kérne engedélyt, akkor megszegte volna a Statute of Secrecy-t (legutóbb angolul olvastam a könyveket, szóval nem tudom a rendes magayar fordítását), és büntetésül eltörték volna a pálcáját (mint amikor Harry majdnem ugyanerre a sorsra jutott, mert Dudley előtt hajtott végre patrónus bűbájt, amelett, hogy ezt még kiskorúként is csinálta).
Egyébként Harry esete kivétel, mert a nagybátyjáék a nevelőszülei, így egyértelműen a tudomásukra kellett hozni a varázslóvilág létezését. Amennyiben Harry-t James és Lily neveli fel, Vernon és Dudley sosem tudott volna a mágia létezéséről, mert Petunia nem avathatta volna be őket.
na jó de ez viszont sántít
Petunia tudta hogy a húga boszorkány, és rá nem vonatkoznak a varázslóvilág törvényei
vagy ha elmondja a férjének és a fiának hogy a húga boszorkány akkor Men in Black módra megjelenik két fekete taláros napszemüveges varázsló a minisztériumból és törlik az emlékeiket? :D
de amúgy is ha anyád vagy a feleséged azt mondja a húga boszorkány és tud varázsolni előbb nézed őt zakkantnak minthogy elhidd
Mert varázslóvilágot a lehető legnagyobb titokban kell tartani = a lehető legkevesebb mugli tudhat róla.
Harry esete kivételes.
Szerintem minden esetben más és más. Pl.: nagyszülőknek nem kell elmondani. De ha együtt laknak, akkor úgyis kiderül. Vagy ha unókatesóval van olyan szoros viszony. Esetleg egy-egy nagyon közeli baráttal.
A varázsló gyerekek kiskorukban is kikotyoghatnak mindent, de úgyis rájuk fogják, hogy csak nagy képzelő erővel rendelkeznek. Később viszont már nehezebb egy-egy elszólást kimagyarázni.
Véleményem szerint a család tagjai tudhatnak róla, és azok, akik számára úgyis kiderült volna (lakótársak, vagy akikkel mindennap találkoznak és nagyon közeli kapcsolatban vannak, később az illető szerelme).
Illetve függ az országtól is. Amerikában ez jobban szabályozva van, mint Angliában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!