Milyen írói álnevet praktikus választani?
#1, köszönöm szépen! :)
Jöhetnek még azért tanácsok!
Függ a műfajtól is. Ha romantikus, inkább női név legyen, ha sci-fi, inkább férfi. Ha kényelmetlennek találod, hogy a nemedtől eltérő nevet használj, használd a csak a kezdőbetűt! J.K. Rowling is azért így adta ki a Harry Pottert, mert a kiadó szerint egy női író művét kevesebben olvasták volna.
Persze nyugodtan maradhatsz a saját nemednél is, de így talán összeszedhetsz egy kicsivel több olvasót.
#2, keresztneveknél az Abigail, Jennie, Abbey, Lisa, Adele és Davina nevekre gondoltam,vezetékneveknél pedig a Kim, Hale, Crew, Black, West, Lee, Reed nevekre :) Mit gondoltok ezekről?
#3, több műfajban is írok, de nagyon jó ötlet ez a kezdőbetűs, majd próbálgatom többféleképpen, hátha :)
4#, köszönöm szépen a választ! :)
Én annyira nem szeretem, amikor magyar író nem magyar néven ír :S. Annyira elnyomottak, annyira "senkik" vagyunk sajnos, hát vállalják már fel honfitársaink mivoltukat, hogy büszkék lehessünk rá! Nem egyszer fordult elő, hogy egy angol nevű íróról csak akkor tudtam meg, hogy valójában magyar, amikor utánanéztem wikin, hogy milyen könyvei vannak még (és nagyszerű érzés volt egyébként).
Szerintem írj a saját neveddel, vagy ha el akarod titkolni személyazonosságod, akkor kombináld meg.
De ha mégis kizárólag külföldi nevet szeretnél, a "Lisa Lee" szerintem is király lenne:). Jó hangzású és könnyen megjegyezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!