Fantasy könyv írói/olvasói! Ti mit szerettek jobban (írni)? Az olyan műveket (írását) amelyben klasszikus lények vannak vagy pedig a teljesen egyedi saját fejből kipattant lényeket?
Olvasni mindegy, a Tolkien-epigonoktól kiráz a hideg, de egyedi mitológiát is el lehet tolni. Ilyen alapon nem szelektálok, de értékelem, ha a szokásostól eltérő ötletekkel rukkol elő a szerző. (Ez persze megnyilvánulhat másban, nem csak a lényekben.)
Írni klasszik urban fantasy, minimális "lény", csak mágia és emberek. Ha mégis kell valami, akkor helyzetfüggő, jobb szeretem a valós élőlényekből levezetni, mert általában arra van szükség. (Mint például a repülő csigám. Ezt sajnos minden mitológia elmulasztotta megalkotni.) Ha van az adott tulajdonságokkal rendelkező, létező mitológiai lény, azt használom. Éljenek a sárkányok!
én szeretem a tündéket, sárkányokat másik világban pedig az emberszerű állat lényeket (furry, de gondolhatsz a khajiitokra is).
nálam a varázslók tényleg tudnak varázsolni, a sárkányok nem gonoszak
igazából gonosz sincs, csak mindenkit más mozgat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!