Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Érdekelne valakit egy ilyen...

Érdekelne valakit egy ilyen könyv? (többi lent)

Figyelt kérdés
Egy varázslófiúrol szólna akkit nem szeretnek a szülei (a szüleiknek nincs varázsereje)mert a varázsló nényére ütött.

2017. júl. 25. 14:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Bocsi, de a kaotikust nem pozitívnak szántam.

Én meg 16 éves vagyok, és kb 8 éves korom óta foglalkoztat az írás. Jelen pillanatban is egy saját világot alkotok, amin több történet is fut, némelyik kapcsolódik a másikhoz, némelyek, meg csak egy világban játszódnak. Vannak benne mágusok, istenek, angyalok, démonok, mindenféle lény.

2017. júl. 25. 19:12
 12/15 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nem pozitívnak szántad a kaotikus szót de nekem ez volt az első regényem mindent bele adtam amit tudtam de még csiszolnom ne vedd sértésnek tudom én kértem a véleményedet
2017. júl. 25. 19:21
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem nem veszem sértésnek. :)

Írj, ha szeretsz! Ne hagyd, hogy letörjenek!

A legjobb tanács, amit adhatok, hogy olvass sokat!

Sok sikert!

2017. júl. 25. 19:26
 14/15 Noblesse Oblige ***** válasza:

Engem nem érdekelne egy ilyen könyv.

Nagyon kritikus vagyok. Az első pár könyv amúgy is kuka, még a géniusz íróknál is!

Meg az is dühít, hogy a YA könyvek többségén is érzem, hogy előbb adták ki mint kellett volna. Nem rossz az alapkoncepció (már amelyik képes egyedi lenni) de sok elvan rontva a kidolgozatlanságával.

A te könyved gyakorolni jó, szárnyat bontogatni jó, de 99%, hogy olvashatatlan.

Neked azért jó szórakozást!

2017. júl. 26. 09:44
 15/15 cathilina ***** válasza:
100%

Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de semmiképpen sem.

A könyved nem attól lesz jó, hogy az összes létező klisét beleteszed a szokásos néhány helyett. Attól se leszel sikeres, ha 27 szálon fut a történet és több száz megnevezett szereplőd van. George R R Martin meg tudja csinálni, de te határozottan nem vagy George R R Martin.

Tanulj meg helyesen írni! Tanulj meg tagolni egy mondatot! Olvass, olvass, olvass! Senki sem születik úgy, hogy azonnal sikerkönyveket tud írni. Amikor én voltam 13 éves, írtam egy novellát egy démonról, aki páncélozott harckocsikban ejtett rabul emberi lelkeket, hogy lerohanhasson velük egy marsi kolóniát. Most 23 vagyok, és biztos, hogy nem vállalnám fel azt a borzalmat.

Gyakorolj! Írj egyperceseket, novellákat, pár fejezetes rövid történeteket mielőtt nekikezdesz egy regénynek! Ha fantasyt írsz, alkoss egy logikus, egybefüggő világot mielőtt megalkotod a cselekményt - ne a világ elemei legyenek random egymásra dobálva ahogy a történet igényli, hanem a történet illeszkedjen a világodhoz! Joseph Campbell nem volt hülye, keress rá mit írt a hős-mítoszokról!

Gyakorolj, fejlődj, és öt év múlva újra találkozunk, remélhetőleg egy használhatóbb ötlettel.

2017. júl. 26. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!