Kamaszok (14-18)! Titeket mennyire érdekelne egy olyan könyv, amiben nálatok fiatalabbak a főszereplők?
Sziasztok!
A kérdésem arra irányul, hogy mennyire olvasnátok szívesen egy 12 éves főszereplőről, aki a történet haladtával nő fel fiatal felnőtté?
Úgy veszem észre, hogy a környezetemben, akik kiskorukban nem olvasták, már a Harry Pottert sem veszik kézbe soha. Ennyire "nem érdekes" fiatalabb főszereplőről olvasni, vagy ezeket a tapasztalatokat ne vetítsem ki a többségre?
Nem is azért érdekel, hogy írjam-e a történetem vagy sem, hiszen már készül, csak nem szűnik meg az aggály, hogy célközönség nélkül maradnék. Ez azért mégis érdekel, bár két évvel a történet miatt amúgy sem tehetnék meg idősebbnek senkit.
Ha ez kevés a válaszhoz, szívesen leírom bővebben is a világot, de a lényeg a vastagbetűs kérdés :)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Igen, általában a saját korosztályomról szeretek olvasni, és ezzel általában az ismerőseim sincsenek másképp.
De az ötletedet nagyon jól meg lehetne úgy valósítani, hogy már az első könyvben is 14-15 éves a főszereplő, de a könyv nagy része visszaemlékezésből áll. Közben pedig írsz arról is néhány fejezetben, hogy mi történik a jelenben.
Engem kifejezetten érdekel az olyan könyv ahol fiatalon kezd, aztán látjuk felnőni. Sokkal több esély van így a felnőtté válás, jellemfejlődés bemutatására. Sőt, itt kell hogy legyen.
Ismerek olyat aki majdnem 40 éves fejjel vette elsőnek kézbe a Harry Potter könyveket, és tetszett is neki. Mondjuk ő eleve olvasó ember.
Ui.: Csak csínján a fiatal felnőtt kifejezéssel. Elriasztja azokat akik nem szeretik a YA, NA, és társaikat. Engem kiráz tőle a hideg általában.
Ha nem számít, hogy én 19 évesen írok ide, akkor én i válaszolnék.
Tudom, szégyenletes bűn, de igen későn, ebben a tanévben olvastam el először a Harry Potter könyveket. Azóta mellesleg az egyik kedvenc fandomom, ami talán kicsit enyhíti az előbb említett bűnt. De a lényeg az, hogy nem untam, nagyon szerettem, annak ellenére is, hogy ilyen fiatalok a szereplők, és átkozom a balszerencsémet, hogy már meglehetősen túlkoros lennék a Roxfortba.
A másik ilyen, az a Percy Jackson, abban is azt hiszen 12 éves korában ismerkedünk meg a főszereplővel, és szintén nem az unalmas kategóriába sorolnám.
Mellesleg van még egy sorozat, a Szellemállatok, azt is nagyon szeretem, az eddig megjelent 5 része ott is csücsül a polcomon.
Barátnőimet szintén nem érdekli a kor, a sztori jó legyen, a szereplők hitelesek, stb..
Ezzel azt szeretném mondani, kedves kérdező, hogy aki olvas, és tényleg azért, mert szeret új világokba belecsöppenni, megismerni új helyeket és embereket és látásmódokat, új kalandokat átélni, és még sorolhatnám; tehát aki azért szeret olvasni, amiért ugye ezt jó is csinálni, az nem foglalkozik a korral, azt olvas, ami megtetszik neki, ez teljesen emberfüggő. Attól függ, az adott személy milyen könyveket szeret olvasni, mik érdeklik.
A másik lehetőség persze az, hogy divatból olvas, és akkor már nehogy ilyen kis csitrikről olvasson, keres valami "normálisat".
Egyébként megkérdezhetem hogy milyen műfajú, amit írsz? meg én akkor élnék a lehetőséggel, hogy infót kérjek a világról.
Köszönöm a válaszokat!
Kicsit meggyőztetek afelől, hogy maradjon a korválasztásom, már eléggé hozzám is nőtt a tizenkét éves szereplőgárda :) Én is így vagyok ezzel egyébként, csak olvastam egy ilyet... úgy döntöttem, leellenőrzöm.
5-ös, fantasy. Azt hiszem urban fantasy lesz a pontos megnevezés, a lényeg, hogy huszonegyedik század és magyar környezet. Mi érdekelne pontosan?
Röviden összefoglalva, a huszonegyedik század Magyarországán játszódó fantasyről lenne szó :)
Ebben a világban több természetfeletti lény is él, boszorkánytól kezdve az alakváltókon át a látókig, de a főszereplők olyan emberek, akik egy-egy természeti elemet irányítanak.
Még tizenkettő voltam, amikor az alapszituáció megfogalmazódott bennem, de egy iskolában tanulják ki az erejüket. De persze valamiért mégiscsak különlegesek a főszereplők, ami miatt az épület biztonságos falain kívül is bizonyítaniuk és nyomozniuk kell. Megismerkednek a boszorkány-, nimfa- és több más "kultúrával" is, mindegyik kicsit más. És alapból persze két ellenség is fenyegeti az ő "fajukat", de a konfliktus az emberiségre is hatással lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!