Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek a magyar nevek...

Szerintetek a magyar nevek furán hangzanak egy fantasy történetben?

Figyelt kérdés

Nem olyanra gondolok, mint a Józsi meg a Pityu.

De pl. nagyon tetszik az Aladár név és szívesen használnám az írásaimban.

Nem túl kizökkentő, ha a többi név mellette nem magyar?

2017. júl. 14. 17:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Éj Bástyája akkor bár nekem a tty-s verzióval sem lenne bajom; meg ez a te történeted, te így szeretnéd elnevezni, akkor szíved joga, simán mehet, nekem tetszik

10.vagyok jra

2017. júl. 15. 23:59
 12/20 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget egyébként (mindenkinek).

Nem a mi világunkban írok, szóval lesznek fura nevek. Más magyar névre még nagyon nem gondoltam amúgy.

A Lilla még olyan, amit majd valahogy felhasználnék...egyelőre ennyi.

2017. júl. 16. 00:12
 13/20 anonim ***** válasza:
Teljesen rendben van , ha egy elnevezés nyelvtanilag nem lenne helyes, hiszen az a mi világunkra vonatkozik, egy fantasy történet lényege (általában), hogy egy másik világot mutat be. Na meg aztán a mi világunkban is van olyan, hogy pl. 2 szó összeolvadt az idők folyamán és az új keletkezett szó (ami egyébként nem lenne helyes) képezi egy helység, település nevét.
2017. júl. 16. 11:14
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszi.
2017. júl. 16. 15:51
 15/20 anonim ***** válasza:
95%
A Trónok harcában több magyar hangzású név is van (Sandor Clegane, Janos Slynth). Nem zökkent ki olvasás közben, csak érdekesség.
2017. júl. 16. 17:37
 16/20 A kérdező kommentje:
Igen, természetesen azt olvastam. Engem sem zavart közben.
2017. júl. 17. 16:15
 17/20 anonim ***** válasza:

Számomra kizökkentő, ha olyan neveket olvasok egy fantasy-ban, amiket a szomszédhoz, vagy volt osztálytársakhoz tudok kötni, esetleg gyakran hallom az utcán. Ez nem csak a magyar nevekkel van így, minden általam ismert nyelven. Én - amikor fantasy-t írok - egyedi neveket adok a karaktereknek. Ha úgy tetszik: én találom ki... Ez csak én vagyok, lehet, hogy az emberek többségét nem zavarja. :)

Amennyiben a többi név nem magyar, én nem vállalnám be a Józsi-Pityu-t. Kivéve persze, ha jelentőséggel bír, hogy máshonnan származnak, mint a többiek. Abban az esetben használhatod eszközként...

2017. júl. 18. 14:40
 18/20 anonim ***** válasza:

Miért lennének furák?

Személy szerint én csak magyar neveket használok az írásaimban, ha angolosítani akarom őket akkor leveszem az ékezetet, és meg is van oldva a probléma. Nem kell félni attól, hogy másabb lesz amit írsz, ahhoz képest amit előtted egymillióan használtak. Jó az a vérfrissítés és szépek a magyar nevek!

2017. júl. 27. 18:46
 19/20 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Rengeteg érdekes és kissé egzotikus hangzású ómagyar név van. Említek párat!

Férfi nevek:

Zágon, Horka, Üllő, Adomás, Agmand, Balár, Barot, Ozor, Domán, Zotmund, Arslan, Vazul, Lehel, Kartal

Női nevek:

Sarold, Eneh, Sebe, Azalea, Bolda, Hanga, Kamea, Lelle, Baranka, Velmira, Amina

A sort csak lehetne folytani! Használd csak bátran hazánk neveit!

2017. júl. 27. 18:50
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszi! Ezek nagyon tetszenek.
2017. júl. 31. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!