Szerintetek a magyar nevek furán hangzanak egy fantasy történetben?
Nem olyanra gondolok, mint a Józsi meg a Pityu.
De pl. nagyon tetszik az Aladár név és szívesen használnám az írásaimban.
Nem túl kizökkentő, ha a többi név mellette nem magyar?
Éj Bástyája akkor bár nekem a tty-s verzióval sem lenne bajom; meg ez a te történeted, te így szeretnéd elnevezni, akkor szíved joga, simán mehet, nekem tetszik
10.vagyok jra
Köszi a segítséget egyébként (mindenkinek).
Nem a mi világunkban írok, szóval lesznek fura nevek. Más magyar névre még nagyon nem gondoltam amúgy.
A Lilla még olyan, amit majd valahogy felhasználnék...egyelőre ennyi.
Számomra kizökkentő, ha olyan neveket olvasok egy fantasy-ban, amiket a szomszédhoz, vagy volt osztálytársakhoz tudok kötni, esetleg gyakran hallom az utcán. Ez nem csak a magyar nevekkel van így, minden általam ismert nyelven. Én - amikor fantasy-t írok - egyedi neveket adok a karaktereknek. Ha úgy tetszik: én találom ki... Ez csak én vagyok, lehet, hogy az emberek többségét nem zavarja. :)
Amennyiben a többi név nem magyar, én nem vállalnám be a Józsi-Pityu-t. Kivéve persze, ha jelentőséggel bír, hogy máshonnan származnak, mint a többiek. Abban az esetben használhatod eszközként...
Miért lennének furák?
Személy szerint én csak magyar neveket használok az írásaimban, ha angolosítani akarom őket akkor leveszem az ékezetet, és meg is van oldva a probléma. Nem kell félni attól, hogy másabb lesz amit írsz, ahhoz képest amit előtted egymillióan használtak. Jó az a vérfrissítés és szépek a magyar nevek!
Előző vagyok.
Rengeteg érdekes és kissé egzotikus hangzású ómagyar név van. Említek párat!
Férfi nevek:
Zágon, Horka, Üllő, Adomás, Agmand, Balár, Barot, Ozor, Domán, Zotmund, Arslan, Vazul, Lehel, Kartal
Női nevek:
Sarold, Eneh, Sebe, Azalea, Bolda, Hanga, Kamea, Lelle, Baranka, Velmira, Amina
A sort csak lehetne folytani! Használd csak bátran hazánk neveit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!