Mit szóltok a részletemhez? Egy gyilkosság utáni eseménysort mutat be.
ELŐRE SZÓLOK, hogy ez egy nyers szöveg, át lesz még írva.
Aki segít zöldet kap!
Bólintok, majd merev, üres tekintettel nézem az előttem heverő holttestet. Először is azt a képet tudom feldolgozni, hogy meg van nyúzva. A bőre apró cafatokban, mindenféle alakzatú foszlányokban hever szanaszét ezernyi darabban. Az arcát mintha óriási karmok szaggatták volna szét, szemgödrei üresen ásítanak, fogai szanaszét törve, ide-oda hajlítva, kiverve. Az orra helyén is egy szemgödreihez hasonlatos lyuk tátong.
A végtagjai szilánkosra törve, elhajolva, szétvagdalva, felszaggatva… Az egyik karja hiányzik, az egy közeli fa egy vízszintes ágára van felkötve egy darab béllel. Vér csöpög belőle, én pedig néhány másodpercig nyugodt, szinte már derűsnek nevezhető mosollyal nézem a megcsonkított emberi végtagot.
A férfi mellkasa felnyitva, belső szervei szanaszét dobálva, körberakva a test körül. Mikor befejezem a nézelődést, és az agyam sikeresen felépíti a képet erről az egész helyzetről, Őrá pillantok. Olyan nyugodtan szólalok meg, ami még engem is meglep. Hogy vagyok képes egy lényegében bestiális gyilkosság elkövetése után még ilyen nyugodt szavakat kipréselni a fogaim között? Nem is kell préselnem, hiszen nyugodtan beszélek, szót szó után, mintha semmi akadálya sem lenne. Nincs is…
- Most pedig továbbindulok az erdőbe. Nem megyek vissza abba a faluba, néhány napig az erdőben fogunk maradni. Megmosdok valami pataknál, rendbe szedem magam, és ha lesz lehetőségem akkor pihenek is. – Sorolom a tervem részleteit gépiesen, egyedül arra figyelve hogy minden szavam jól érthető legyen, mert a nevetésre ránduló arcizmaimmal nehéz nyugodt hangszínt alkotni.
Tudsz mintát adni?
Ettől eltekintve jó?
Szia!
Szerintem nem lenne gond a részletesség, de sok a hasonló kifejezés, és ettől döcögőssé válik; nem lesz hatásosabb a felsorolásoktól.
Hirtelen valami ilyen jutna eszembe - igyekeztem a te kifejezéseidet, mondataidat használni:
Bólintok, majd merev, üres tekintettel nézem az előttem heverő holttestet. Először is azt a képet tudom dolgozom fel, hogy meg van nyúzva. A bőre apró cafatokban, konfettiszerűen teríti be a füvet/talajt. Az arcát mintha óriási karmok marcangolták volna, szemei és orra helyén csak sötét lyuk tátong; fogai darabokra törve, ide-oda hajlítva, kiverve.
A végtagjain a hús szétvagdalva, felszaggatva, a csontjai összezúzva…
Mondjuk nincs írói vénám, simán lehet ennél jobbat is alkotni. :)
Sajnos semmi szakmai tanáccsal nem tudok hozzájárulni, csak egy véleménnyel:
Szerintem nem lett jó a brutalitás leírása. Túlzottan erőltetettnek hat.
Egy észrevétel: "belső szervei szanaszét dobálva, körberakva a test körül"
Akkor most szanaszét dobálta, vagy a test köré rakta azokat? Lehet, csak az én hülyeségem, de nekem úgy tűnik, hogy a kettő üti egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!