Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Segítséget kérnék! Levélírás...

Segítséget kérnék! Levélírás könyvkiadónak?

Figyelt kérdés
Szeretném elküldeni egy kiadónak a kéziratomat, de nem akarom, hogy már a szándékaimat megfogalmazó e-mailnél elrettenjenek a munkámtól. Rengeteg videót néztem, amiben elmondták, hogy nincs nagyképűség sem követelőzés (amit nem is terveztem), figyeljünk a helyesírásra, az igényes fogalmazásmódra stb. Azt viszont nem tudom, hogy pontosan mit kellene megfogalmaznom. Mit írjak bele? Nevet, életkort (elég fiatal vagyok, azt olvastam, hogy így mindjárt mínusszal indulok... ez igaz?) és, hogy egy kézirattal fordultam hozzájuk? Mit kell megemlíteni a "könyvről"? Írtam egy szinopszist is olyan módon, ahogy az internetes oldalakon találtam [link] , de ha valaki ki tudná egészíteni, azt nagyon megköszönném! :) És a szinopszist azt mindjárt a kézirattal kell küldeni vagy csak, ha kérik? Átlagosan tényleg 6-8 hónap a válaszadási határidő, máshol pedig meg sem nyitják a leveledet? Nagyon szépen köszönök minden segítséget!

2017. ápr. 10. 14:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kiadó a kéziratodat éretlennek találja, akkor is visszaküldheti. De a kérdésedre válaszolva én ezt írnám:

"Tisztelt Hölgyem/Uram!

Szeretném bemutatni Önnek a kéziratomat abban a reményben, hogy az Önök kiadója vállalja a mű kiadását. Íme a szinopszis és egy pár oldalas részlet belőle.

Üdvözlettel: *saját neved*"

Ha kíváncsiak az életkorodra, akkor persze írd oda, meg az írói álnevet is. Legjobb, ha a kiadó honlapján tájékozódsz.

2017. ápr. 11. 09:13
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az Ekultura Youtube videóját (Kiadók kulisszatitkai) láttad már?

17:35-től erről is beszélnek többek közt és arról is hogy mi szimpatikus nekik :)

2017. ápr. 11. 09:23
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Igen láttam már, de azért köszönöm a segítséget! ;)
2017. ápr. 11. 11:47
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Azt is csinálhatod, hogy beküldöd az Aranymosásra, ott automatikusan beleolvasnak, és ha továbbjutsz, akkor ki is adják. Valamint folyamatosan tudsz tájékozódni a bírálási szakaszban :)
2017. ápr. 11. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!