Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szeretnék könyv írással...

Szeretnék könyv írással foglalkozni. Véleményeznétek ezt nekem?

Figyelt kérdés

1.

Véget ért a kilenc hónapos áldott időszak és elérkezett az idő, hogy Lili kitolja magából ezt a kis legénykét.

-Áldott a fenét. Hogy mondhatsz ilyet hiszen tudod menyit szenvedtem?

- Jól van, jól van bocsánat csak próbáltam szépen elkezdeni a történetet. -De per Lilinek igaza van. Sok szenvedésen ment át a terhessége alatt és nem az átlagos rosszul létekre gondolok. Ez a baba valahogy más volt, mint a többi.

- Persze miért is lenne átlagos mi? Neked sose jut eszedbe semmi átlagos, neked mindig valami "más kell"

- Ezt meg sem hallottam. -Főszereplőnk egy bárban dolgozott pincérnőként amikor is (maga se tudja,hogy történt hiszen addig sosem csinált ilyet) az egyik műszak végén felöntött kicsit a garatra egy igen jó képű, sötétbarna szemű vendéggel.(Lili imádta a sötétbarna szemet.)Szóval ez az iszogatás addig fajult mígnem Lili egy ócska raktárban nem találta magát jóképű ivótársával ahol is megfogant benne a kis csemete. Erre csupán csak egy hét múlva jött rá mikor is a rosszul léttől kergetve orvoshoz fordult és a drága doktor úr közölte vele a "jó hírt". - Akkor ez azért nem volt olyan jó hír. Van fogalmad róla, hogyan ért ez engem?

- Jól van már hiszen látod, hogy idézőjelbe tettem. - Szóval Lili nem vetette el a gyerkőcöt. Úgy gondolta hogyha a sors ( vagy inkább az a nyolc pohár Martini, de ne mondjátok el neki, hogy ezt mondtam) azt akarta, hogy teherbe essen akkor meg is szüli azt a gyereket. Arról már nem is beszélve... - Khm...

- Most meg miért szakítasz félbe?

- Mert unalmas vagy. Nem ugorhatnánk a lényegre.

- Tudod mit igazad van. Kit érdekel a locsogás, jöjjön a lényeg

- Na végre.

2.

- Nyomjon! Gyerünk Mindjárt kint van már látom a fejét.

- Doktor úr szedje ki belőlem azt a gyereket vagy menten meghalok!

- Nyugalom aranyom mindjárt túl lesz rajta. - Nyugtatta Lilit az ápolónő. Szegény lány sose hitte volna, hogy húsz évesen már szülővé válik, igaz annyira nem is bánta. Neki nem voltak nagyratörő álmai csúcs szuper karrierről mint a többi fiatalnak. Úgy is mondhatnánk, hogy az élete céltalan volt, de most legalább értelmet kap. - Fogd már be te ba*om!

- Hiszen én csak nyugtatni próbálom hölgyem. - Sértődött meg az ápolónő.

- Nem magához beszélek hanem ehhez a se*gfejhez. Nem lehetett volna oda ugrani ahol már kint van belőlem ez az átkozott gyerek? - Az orvos meglepetten és kérdőn nézett az ápolónőre. - Nancy mondja csak mennyi fájdalom csillapítót adott ennek a nőnek, hiszen hallucinál, de mire Nancy válaszolhatott volna, Lili akkorát nyomot, hogy a baba végre megláthatta a napvilágot. Az újdonsült anyuka rövidbarna haja hozzátapadt a homlokához az izzadságtól és lihegve nyújtotta a kezét a kisfia irányába. Nanci óvatosan átadta neki. Gyönyörű dundi kisgyerek volt kerekded arccal és olyan élénk zöld szemmel, mint amilyen az anyjának van. Így született meg a kis Billy. - Billy a fenéket. Nem adok ilyen átlagos nevet a fiamnak. Az ő neve Leonard. - Akkor hát így született meg a kis Leonard. És itt be is fejezhetném a történetet, de mint mondtam ez a gyerek más mint a többi és valami olyan történt amire senki nem számított.

2017. febr. 27. 09:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Elnézést néhány elírásért így utólag is. Nem olvastam át a válaszomat. Mondjuk te se a történeted. lol

Amúgy aztán rájöttem ám mi folyik itt. Te vagy skizo, ugye? Egyszerre vagy Miss Varázslómesélő és Lili is. Ohh, ezt a fordulatot. Remek trükk, remek trükk!:)

2017. febr. 27. 14:38
 12/20 A kérdező kommentje:
Utolsó kommentelő biztosan elolvastad, hogy elismertem, hogy ez most igen pocsék lett. Igazat adok azoknak aki leírtál a véleményüket. Belátom, hogy nem sikerült. Te viszont szörnyen magányos ember lehetsz ha ilyen vagy. Vannak barátaid? Bár szerintem te még csak egy kisfiú lehetsz akit megszidott az apukája és az interneten éli ki magát. Szívesen végig olvastam volna a kritikádat ha tűzdeled tele mindenféle alázással. Ha megengeded én is azt tanácsolnám neked, hogy hagyd ezt a kritikusi pályát vagy pedig próbálj meg valami építő jellegűt írní ami bizonyára sikerült is volna ha nem próbálod meg az edzését játszani na mindegy azért köszi a hozzászólást.
2017. febr. 27. 16:03
 13/20 A kérdező kommentje:
Ja és bocsika a mostani hibákért csak telefonról válaszolok neked az meg tudod sokszor át javítja a szavakat. Szoval ne játszd az eszeded és még lehetsz jó kritikus. :)
2017. febr. 27. 16:06
 14/20 A kérdező kommentje:
Semmi szükség a személyeskedésre :)
2017. febr. 27. 16:16
 15/20 anonim ***** válasza:
85%
Ohha, Lilikének hogy megeredt a nyelve. Tekintve, hogy én is telefonról válaszolok, semmi akadályát nem látom a helyesírásnak. Nem kell a telefont okolni. Mellesleg látom, te tényleg elhitted, hogy kritikusnak készülök. Sebaj, a hiszékenység nem mindig rossz, ne add fel. Amúgy meg, ha elismered, hogy rossz, akkor minek töltöd fel? Te nem látod a helyesírási hibákat? Mielőtt valamit publikálsz a neten, illetve véleményt kérsz, miért nem nézed át? Ennyire nem zavar, ha igénytelen munkát adsz ki a kezeid közül? Vagy csak én vagyok ilyen maximalista? (Ezt most minden bántó szándék nélkül, őszintén írtam/kérdeztem, ha hiszed, ha nem)
2017. febr. 27. 16:44
 16/20 A kérdező kommentje:
Bár tudnám, hogy mire jó ez. De tényleg nem látod a különbséget az ócsárolás és a kritika között? Szerintem picit észre kéne magad venni. Nézd meg, hogy miket írtál úgy, hogy nem is ismerjűk egymást. De mondom valószínűleg te ebben éled ki magad. Tuti, hogy te valami magányos ember vagy és ezt én sem bántásból írom. Na mindegy én ezt itt le is zárom. Írjál még valami szépet, hogy jobban aludj este aztán viszont látásra.
2017. febr. 27. 17:00
 17/20 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, légyszike fogd vissza magadat.

Valaki elolvasta az általad is pocséknak nyilvánított első fejezetedet, és talán hosszabb kritikát írt, mint amennyi az eredeti sztorid. Igazán értékelhetnéd, ha valaki ennyi időt ölt bele abba, hogy rávilágítson a hibáidra. Mindezt poénosan leírva, hogy még szórakoztasson is, miközben olvasod. Igen, ilyen az, amikor valakinek van humorérzéke! Miért nevezed ócsárolásnak, amit írt? Csak mert neki megy a poénkodás?

Eleve fele ilyen hosszú lett volna a kritikája, ha kicsit is figyeltél volna a helyesírásodra, de neked az derogál, merthogy telóról vagy. Én is, mégis tudok helyesen írni, és utólag átolvasni valamit, mielőtt elküldök. Ha meg nem hordtál volna össze annyi irreális dolgot, nem is nagyon tudott volna kritizálni.

Ezzel nem bántani akarlak, csak szólni, hogyha valaki egyenként leírja majdnem az összes vesszőhibádat (és van belőlük jócskán!), az nem ócsárolás, hanem igenis ÉPÍTŐ JELLEGŰ. Tudod, mi a nem építő jellegű? Hogyha mindössze annyit írt volna, hogy "Ez pocsék." De nem ezt tette, hanem hosszan elemezte neked, hogy mi az, amire oda kéne figyelned.

Szóval, Lilikém, tanulj ebből az esetből.

2017. febr. 27. 17:46
 18/20 RoseTyler ***** válasza:
100%
Ez valami gagyibb sitcom első részének az első két percének elmenne - persze, erősen feljavítva -, de regénynek semmiképp. Ez a mesélő is beszáll a beszélgetésbe dolog nem szerencsés. Nem mondom, hogy nem megvalósítható, de nem így, ahogy te csináltad. A helyesírásodat alaposan kielemezték már és igazuk van. Aki írónak készül, az legyen már igényes a kezéből kiadott munkájára... Szülésről, terhességről meg úgy írj, hogy előbb utánaolvasol. De ez áll mindenre, amit még nem tapasztaltál a saját bőrödön. Bántó szándékot pedig ne láss a soraimba, mert az nincs bennük!
2017. febr. 27. 18:08
 19/20 A kérdező kommentje:
Rendben köszi szépen a véleményed.
2017. febr. 27. 18:17
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Bár már előttem többen is rávilágítottak a hibáidra, megpróbálom én is összefoglalni Neked a gondolataimat. Hol is kezdjem...

- A helyesírásodon valóban van mit javítani. Ha komolyan szeretnél foglalkozni az írással, akkor mindenképpen fejleszd magad ezen a téren. A legjobb történeteket is élvezhetetlenné lehet tenni a pocsék nyelvtannal.

- A főszereplő "kiszólása" a narrátorhoz szintén nem túl szerencsés. Fogalmam sincs, te milyen műfajú sztorit szeretnél írni, de én ilyeneket csak a meséknél tudok elképzelni. Ott talán még jól is elsülhet. Itt viszont biztosan nem.

- A könyvírási folyamat 50%-a kutatásból áll, ami nálad teljes mértékben hiányzik. És ez meg is látszik. Sok olyan dolgot leírtál, amiből abszolút levehető, hogy laikus vagy a témában. Ez pedig hiteltelenné tesz minden egyes szót, amit bepötyögtél.

Én magam is dolgozom egy regényen, és szinte folyamatosan bújom a netet annak érdekében, hogy élethűen adjam vissza az eseményeket. Hidd el, nincs abban semmi szégyen, ha valamihez nem értesz. Nekem pl. halvány gőzöm nem volt arról, hogy egy külföldi mégis miként telepedhet le Magyarországon, de a történetem miatt utána kellett nézzek. Kb. csak pár mondatban írok a dologról, de ugye az nagyon nem mindegy, hogy mégis mit írok abban a pár mondatban.

- A főszereplőd cselekedetei abszolút követhetetlenek. Olyan nincs, hogy valaki ok nélkül, egyik napról a másikra többet iszik a kelleténél, majd összehoz egy bébit. Valaminek történnie kellett vele, hogy ezt meglépje. Az én történetemben is van olyan baba, akinek az érkezését a szülei egyáltalán nem tervezték. De én mint, a sztori írója, igen alaposan felkészültem rá. A szülők egy csomó olyan eseményen mennek keresztül, amiknek köszönhetően végül itt kötnek ki.

Első olvasásra nagyjából ennyi lenne, amit tanácsolni tudnék Neked. Ha gondolod, nyugodtan írj, szívesen segítek neked kiküszöbölni ezeket a problémákat. :)

2017. febr. 27. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!