Melyek azok a dolgok, amik a legjobban idegesítenek/bosszantanak titeket egy könyvben?
-Idegesít, ha a főszereplő naiv, védtelen, unalmas, tapasztalatlan, szégyenlős és mindig sajnáltatja magát. Szeretem, ha a főszereplő sokkal vagányabb, merészebb. Szerintem sokkal izgalmasabb, ha a bajban a főszereplő bátran megy előre és küzd (talán meggondolatlanul) mint hogy minden lehetséges következményt átgondolva megijedne és meghátrálna.
- Ha túlságosan sokáig írnak le valamit. Igaz, jobb ha valamit bemutatnak, hogy el tudjuk képzelni, de ha a körulírás sokáig tart, az unalmas. Mert én nem akarok oldalakat olvasni arról, hogy XY milyen teáscsészéből ivott.
- Ha túl hamar történik minden. Például, ha egy romantikus könyvnél már az elején egymásba szeret X meg Y és összejönnek. Vagy egy fantasy-nél a főszereplő egy csettintésre megmenti a világot.
- Ha kiszámítható. Ha pontosan lehet tudni, hogy összejönnek, és minden happy lesz. Ha pontosan lehet tudni, hogy ki a jó, ki a rossz. Véleményem szetint egy könyv izgalmasabb, ha nem csak a főszereplő, hanem én magam se tudom pontosan, mi történik, ha vele együtt rakom össze a kirakós darabkáit.
Ha oldalakon keresztül részletezi a nagy semmit.
Igazából szerencsére eddig csak 1 ilyet voltam kénytelen elolvasni, kötelező volt, nem tehettem mást. De így is, a cirka 40 oldalas firkálmány 2 hónapomba telt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!