Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Melyek azok a dolgok, amik a...

Melyek azok a dolgok, amik a legjobban idegesítenek/bosszantanak titeket egy könyvben?

Figyelt kérdés
Műfajtól függetlenül. Ilyenekre gondolok, mint pl.: Állandó részletezése, hogy milyen ruhadarabot vesz fel reggel a szereplő, vagy hogy milyen van rajta éppen, Úgy van elkezdve egy regény, hogy az időjárás van költői köntösbe bújtatva, stb.
2017. febr. 10. 14:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

-Idegesít, ha a főszereplő naiv, védtelen, unalmas, tapasztalatlan, szégyenlős és mindig sajnáltatja magát. Szeretem, ha a főszereplő sokkal vagányabb, merészebb. Szerintem sokkal izgalmasabb, ha a bajban a főszereplő bátran megy előre és küzd (talán meggondolatlanul) mint hogy minden lehetséges következményt átgondolva megijedne és meghátrálna.

- Ha túlságosan sokáig írnak le valamit. Igaz, jobb ha valamit bemutatnak, hogy el tudjuk képzelni, de ha a körulírás sokáig tart, az unalmas. Mert én nem akarok oldalakat olvasni arról, hogy XY milyen teáscsészéből ivott.

- Ha túl hamar történik minden. Például, ha egy romantikus könyvnél már az elején egymásba szeret X meg Y és összejönnek. Vagy egy fantasy-nél a főszereplő egy csettintésre megmenti a világot.

- Ha kiszámítható. Ha pontosan lehet tudni, hogy összejönnek, és minden happy lesz. Ha pontosan lehet tudni, hogy ki a jó, ki a rossz. Véleményem szetint egy könyv izgalmasabb, ha nem csak a főszereplő, hanem én magam se tudom pontosan, mi történik, ha vele együtt rakom össze a kirakós darabkáit.

2017. febr. 10. 14:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha oldalakon keresztül részletezi a nagy semmit.

Igazából szerencsére eddig csak 1 ilyet voltam kénytelen elolvasni, kötelező volt, nem tehettem mást. De így is, a cirka 40 oldalas firkálmány 2 hónapomba telt.

2017. febr. 10. 16:25
 3/6 anonim ***** válasza:
1es tökéletesen leírta a legidegesítőbb könyves dolgokat.
2017. febr. 10. 18:59
 4/6 anonim ***** válasza:
91%
Engem a legtöbb esetben zavar, ha E/1 személyben van megírva. Legtöbb esetben olyan érzesem van, hogy valakinek a naív álmadozásáról olvasok. Persze néhány esetben, pl önéletrajzi regény esetében nem zavar. Azt sem szeretem ha rengeteg szereplő van és alig lehet követni, hogy ki kicsoda.
2017. febr. 10. 20:08
 5/6 Márciuska ***** válasza:
94%
Engem csak a bakik és a hibák zavarnak. Sajnos egy csomó olyan könyv jelent meg, amiben tördelési, elválasztási hibák vannak, helyesírási hibák, stilisztikai hibák, vagy egyszerűen csak bénán van fogalmazva. Az is zavar, ha az író elfelejti, hogy pl. korábban azt írta, hogy a szereplő fegyvertelen, aztán két mondattal később mégis van fegyvere. És én sem nagyon szeretem, ha E/1-ben van írva a történet. És nem szeretem, ha egy jó fordulatos könyv a végén össze van csapva, és hirtelen két oldalon minden csodás véletlenséggel megoldódik.
2017. febr. 10. 20:16
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Engem például még az is idegesít, ha jelen időben van megírva a cselekmény.
2017. febr. 10. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!