Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hány része van az Elfújta a...

Hány része van az Elfújta a szélnek?

Figyelt kérdés
most olvastam a 2. részét, a Scarlettet és észrevettem h nem is ugyanaz az iró irta.vagy mindegyik részt más irta? egyáltalán van valami közük egymáshoz az iroknak vagy csak gondoltak egyet és folytatták más munkáját?
2010. máj. 6. 13:32
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem mind a 2 megvan.

Az eredeti Margaret Mitchell: Elfújta a szél.

Ebből lett a nagy mozifilm (Clark Gable és Vivien Leigh

főszereplésével.)

A másik könyv 1991-ben íródott Alexandra Ripley: Scarlett címmel.(a könyvborítóra mindig oda írják,hogy"Margareth Mitchell :Elfújta a szél című regényének folytatása"..

Szóval 2 könyv van...

Az eredeti könyv 1936-ban készült el..Mivel 55 évvel később íródott a folytatása(és Margareth Mitchell már rég halott volt) semmi köze nem volt a két írónak egymáshoz..

Valószínű,hogy a másik könyv azért készült el,mert az írónő is nagy rajongója lehetett az eredeti könyvnek..

Egyébként a második könyvből TV film készült ami 4 részes volt.

2010. máj. 6. 13:52
 2/6 anonim ***** válasza:
én tudok mégegy részről aminek a Scarlett gyermekei a címe, de hogy ezt ki írta azt nem tudom
2010. máj. 12. 18:48
 3/6 szancsopanza ***** válasza:
Szia! nem tudom mennyire aktuális nálad még ez a könyv de most jelent meg egy új könyv 2011/2010 a cime az h Rhett Butler mint a címből is kiderül Rhett szemszögéből írja le az első két tehát a- margaret mitchel könyveket-és folytatja azután hogy elhagyta scarlettet rhett(egy 40 oldalban) be is fejezi:) nekem személy szerint ez a befejezés sokkal jobban tetszett mint a Scarlett könyv :)
2011. ápr. 14. 13:56
 4/6 A kérdező kommentje:
de jóóó erre nagyon kiváncsi vagyok amint meg tudom szerezni elolvasom :D
2011. ápr. 19. 00:02
 5/6 anonim ***** válasza:

Az Elfújta a szelet Margaret Mitchell írta, 1 azaz egy részes, kb. 1000 oldalas, bár sok kiadó két részben adta ki, és a filmet is két részben vetítik sokszor. [link]

[link]

[link]

Itt van az összes folyatásként íródott könyv (az Elfújta a szél is köztük van):

[link]

Alexandra Ripley könyvéből készült 4 részes film: [link]

[link]

Az Elfújta a szelet olvastam és filmet is már sokszor láttam, tökéletes, imádom, kár volt hozzá folytatást csinálni.

A Scarlett könyvet/könyveket nem olvastam, de a 4 részes filmsorozatot megvettem (2 dvd, 1000ft/db) a DM-ben, maga a történet is rossz amit kitaláltak, és a főszereplő nő Joanne Whalley messze van Vivien Leigh Scarlett O'Hara-jától.

2011. máj. 18. 15:00
 6/6 anonim válasza:

Filmen van folytatása ami két részes, és Scarlett néven fut:

[link]

2014. nov. 25. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!