Hány része van az Elfújta a szélnek?
Nekem mind a 2 megvan.
Az eredeti Margaret Mitchell: Elfújta a szél.
Ebből lett a nagy mozifilm (Clark Gable és Vivien Leigh
főszereplésével.)
A másik könyv 1991-ben íródott Alexandra Ripley: Scarlett címmel.(a könyvborítóra mindig oda írják,hogy"Margareth Mitchell :Elfújta a szél című regényének folytatása"..
Szóval 2 könyv van...
Az eredeti könyv 1936-ban készült el..Mivel 55 évvel később íródott a folytatása(és Margareth Mitchell már rég halott volt) semmi köze nem volt a két írónak egymáshoz..
Valószínű,hogy a másik könyv azért készült el,mert az írónő is nagy rajongója lehetett az eredeti könyvnek..
Egyébként a második könyvből TV film készült ami 4 részes volt.
Az Elfújta a szelet Margaret Mitchell írta, 1 azaz egy részes, kb. 1000 oldalas, bár sok kiadó két részben adta ki, és a filmet is két részben vetítik sokszor. [link]
Itt van az összes folyatásként íródott könyv (az Elfújta a szél is köztük van):
Alexandra Ripley könyvéből készült 4 részes film: [link]
Az Elfújta a szelet olvastam és filmet is már sokszor láttam, tökéletes, imádom, kár volt hozzá folytatást csinálni.
A Scarlett könyvet/könyveket nem olvastam, de a 4 részes filmsorozatot megvettem (2 dvd, 1000ft/db) a DM-ben, maga a történet is rossz amit kitaláltak, és a főszereplő nő Joanne Whalley messze van Vivien Leigh Scarlett O'Hara-jától.
Filmen van folytatása ami két részes, és Scarlett néven fut:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!