Kamaszok! Szerettek olvasni? Mit olvastok most éppen? Milyen könyveket szerettek, mik a kedvenceitek?
Sci-fit, thrillert, pszicho-thrillert, és behatárolhatatlan könyveket olvasok. Most éppen az Egyetlen kortyot sem c. könyvet, nagyon tetszik. :)
Velem a Harry Potter sorozat szerettette meg az olvasást még jópár éve, azóta mindig olvasok valamit. :)
15/l
14 éves lány vagyok. Harry Potter megvolt, imádtam, azóta is gyakran beleolvasgatok csak úgy random. Én szerettem a Darren Shan-féle vámpíros köteteket is, szóval pár éve nekem is a fantasy-varázsló-vámpír-különös lények voltak meg.
Mostanában másfajta irodalmat olvasok, elkezdtem a klasszikusokkal ismerkedni, egyelőre főleg a romantikus regények kötnek le, úgy mint az Üvöltő szelek, vagy a Büszkeség és balítélet, de a Jane Eyre is tetszett.
Leginkább Leiner Lauràtól olvasok, és a LOL könyveket, jelenleg Marni Bates-től a Rocsztárt kaptam karacsonyra-t.
13/l
Kalapos Éva regényei nem rosszak,mostanában azokat olvasom, illetve Leiner Laura könyveit, évek óta imádom :)
Egyébként hatalmas fantasy rajongó vagyok, kedvenceim: Üvegtrón,Eragon,Harry Potter, Tűzláng,Sötétség városa,
Holly Black és Maggie Stiefvater összes könyve :) De imádom a Tébolyt és a Csontszüretet is.
Visszatérve a tipikus tini regényekhez pedig még a LOL könyveket ajánlom, vannak egészen jók is köztük!
Bocsi,hogy így csapongok, csak hirtelen nem is tudom,hogy miket ajánljak :)
Ja és 16/L
Nekem a Harry Potter az örök kedvencem, bár azt még bőven nem kamaszkorban olvastam. Egyébként viszonylag sokféle műfajt olvasok szívesen:
thriller - Holtodiglan, A lány a vonaton,
disztópia - Éhezők viadala, Útvesztő,
krimi - A Da Vinci-kód, többi DB könyv,
fantasy - Percy Jackson, Napnak fénye
ifjúsági - Időfutár, Silber
sci-fi - A marsi, A felhúzhatós lány
dráma (mármint ami filmes értelemben vett drámának feleltethető meg) - A könyvtolvaj, Ha maradnék
Nem meglepetés, a kötelezőket nem igazán kedvelem, de legtöbbet azért el szoktam olvasni. Ami még a legjobb volt eddig az a Tanár úr, kérem.
15/L
Már én is túl vagyok a kamaszkoron, de azért leírom, hogy akkor miket olvastam.
Én Agatha Christie-vel kezdtem az olvasást, faltam a könyveit, aztán persze jött a Harry Potter. Kötelezők közül nem volt meg minden, de A kőszívű ember fiai, Az arany ember, a Légy jó mindhalálig, a Candide, az Antigoné egészen biztosan. Ahogy idősödtem, úgy jöttek a klasszikus könyvek (Jane Eyre, Üvöltő szelek, Büszkeség és balítélet, Elfújta a szél, A három testőr, A nyomorultak). Aztán a kamaszkor legvégén jöttek azok a könyvek, amik igazán nagy hatást gyakoroltak rám, amik a mai napig is meghatározzák az ízlésemet (Bűn és bűnhődés, Nyugaton a helyzet változatlan, Zabhegyező).
Ennek semmi köze a kérdéshez, de érdekes, hogy a klasszikus magyar irodalmat 25 évesen fedeztem fel. :)
14/fiú
Dosztojevszkij bűn és bűnhődés, karamazov fivérek
Tolkien Szilmarilok
Orwell
Napóleon Hill
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!