Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Fantasy regényt kezdtem el...

Fantasy regényt kezdtem el írni. Nektek tetszik az ötlet? Építő kritikákat is várok!

Figyelt kérdés

Arról szólna, hogy a mágusok birodalma szomszédságában élnek az emberek, akik nem szívlelik, hogy egy ilyen erős ország található a szomszédban. Titokban elkezdenek szövetséget kötni különböző népekkel, hogy elfoglalják a földjüket, és kiírtsák a mágiát, ezzel egyenlőséget teremtve. Először a határközeli falvakat és városokat kezdik elfoglalni, később eljutnak egészen a fővárosig. Aki csak teheti, elmenekül. A király rábízza a hat éves fiát a királyi főtanácsadóra, hogy meneküljenek el a birodalomból. Mikor elérnek a határig, a tanácsadó elveszi a herceg emlékeit. A főtanácsadó és családja befogadják a fiút, és boldogan élnek külföldön. A fiú felnő, és egyre jobban kimutatkozik rendkívüli ereje. (Nem szándékosan) sikerül valamennyire megtörnie az emléktörlő bűbájt, így a főtanácsos kénytelen visszaadni az emlékeit.Beugranak neki a képek az apjáról, az anyjáról és a királyságról. Az ostromra is visszaemlékszik. Tudja, hogy ő a herceg, és neki kell visszavezetnie a külföldön bújdosó máguscsaládokat a hazájukba.Mivel dühös a nevelőszüleire és a mostohatestvéreire, ezért egyedül indul útnak. Nem jut el messzire, mikor utoléri a főtanácsos és a mostohatestvérei, hogy segítsenek neki.Járják a birodalmakat, de a mágusok félnek visszatérni ezért nem csatlakoznak hozzájuk. Próbálnak sereget szervezni, de nem hisznek a fiúnak, hogy ő a herceg, meg amúgy sem lehet sok tapasztalata ilyen téren. Az egyik kocsma-fogadóban ahol megszállnak megint kimutatkozik a rendkívüli ereje. Az ott megszálló mágusok hisznek nekik és elidulnak sereget toborozni. Elérnek egy határközeli faluhoz, ahol állítólag találkozniuk kellett volna. Az ígért sereg nem volt ott. A saját 100 fős seregükkel megrohamozzák a fővárost. Akciójuk kudarcba fullad, mivel kihallgatták őket, és készültek az ostromra. A mostani királynő elé vezetik őket. Mennydörgés jelzi a sereg közeledtét. Kitör a nagy háború...

Persze nem csak a végén lesznek csaták... Nyugodtan írjátok meg, hogy hogy tetszett

2016. dec. 27. 17:21
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Egyetértek az előző válaszolóval. AZMEGMIA**********************?
2016. dec. 27. 20:48
 12/23 anonim ***** válasza:

A történet, hogy úgy mondjam kiforratlan, és tele van buktatókkal, ráadásul sok mindent nem is értek, meg most őszintén, nagyon gáz, hogy én azokkal szimpatizálok, akik ki akarják irtani a mágiát? A mágia az a való életben alkalmazott "cheat kód" azzal elnyomod az embereket, nem teszel nekik jót, az egy olyan erőforrás, amihez csak bizonyos emberek férnek hozzá, akik kényük kedvük szerint uralhatják vele a világot, és hajthatják rabigába azt, aki nem közéjük születik, nem valami szimpatikus dolog.

a herceg is jobbára a többet erővel mint ésszel mentalitást követi.

A kérdésed amúgy jó trollmágnes lett, a válaszolóid többsége mint Szimeon, csak idétlenkedik.

2016. dec. 27. 20:58
 13/23 A kérdező kommentje:
Lehet hogy az emberek helyett keresek más fajt... Igazad van. De hogyhogy kiforratlan? A történet már le van írva. Ez csak egy vázlat
2016. dec. 27. 21:04
 14/23 anonim ***** válasza:
Szia, szerintem is legyenek benne mellékszereplők. :) Hiszen gondolom nem csak ők vannak a világon. Nekem egyébként tetszik, ha sokat gyakorolsz, írsz, van tehetséged hozzá, és elsajátítod az írás fortélyait, akkor egész jó sztori lesz belőle. Tudom, hogy ez csak a felszín, nem ítélem el az ötletet. Az elsővel annyiban nem értek egyet, hogy egyrészt, ha nem mutatja meg másoknak (a nagyvilágnak úgy értem), akkor hogy kapjon véletlenszerűen pozitív és negatív kritikákat, amiket majd a kiadás után kap? Másrészt: aki írásra adja a fejét, az vagy megkérdezi, miről írjon, vagy már eleve van ötlete, és esze ágában sincs ellopni. Harmadrészt, az emberek nagy része nem keres semmit sem a könyvírásról.
2016. dec. 28. 11:09
 15/23 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de ez teljes mértékben sablonos szalagon gyártott sztori amiből már Dunát lehetne rekeszteni :(

Persze, nem azt mondom, hogy én jobbat tudnék írni, mert nem, én nem értek hozzá, de a sztori az full sablon, nincs benne egy egyedi ötlet sem :( sajnálom :(

2016. dec. 28. 15:07
 16/23 A kérdező kommentje:
Full sablon? Sok egyetemet végzett ír ide kommentet! Mondj már egy ilyen könyvet/filmet ami erről szól!?
2016. dec. 28. 17:42
 17/23 anonim ***** válasza:

Nálam ott bukik el rögtön a sztori, hogy ha a mágusok olyan erősek, miért menekülnek el.

Ha meg nem olyan erősek, miért kell tőlük félni?

2016. dec. 30. 08:36
 18/23 A kérdező kommentje:
Azért, mert alapból kicsi az ország, kevesen vannak, ha pedig odaállít rengeteg szörny, akkor kb egy mágusra 15-20 szörny jut, és így kevés az esély. Míg egy átlagos szintű mágus leterít egy-négyet, addig a többi hátbaszúrja...
2016. dec. 30. 20:29
 19/23 anonim ***** válasza:

Kérdező, most meg miért akadsz ki a 15-ös válaszolón? Csak elmondta a véleményét, ráadásul meg is magyarázta, hogy miért sablonos. Nem tudom, hogy mi ezen a rossz. Nem te kertel kritikát? Hat itt van.

Es amúgy meg egyetértek az utolsoval. Ha mágusok, akkor nem kene annyit szenvedniük a csaták miatt. Simán leterítik az összes embert egyetlen varázsigével. Ha úgyis mágusok, miért nem válnak láthatatlanná mennek el, es varázsolnak maguknak egy másik birodalmat?

Amúgy nekem tetszik az ötleted. Csak ott borul nálam is az egész, hogy ha a mágusoknak van varazsereje, akkor miért nem teszik a fent említetteket?

Sztem ne mágusok legyenek, hanem mondjuk tündék, vagy ilyenek, mert ott senki nem akad fönn azon, hogy ha akkora erejük van, miért nem teszik ezt meg azt.

Sok sikert a könyvedhez, sztem nagyon jo lesz! 😉

2016. dec. 30. 21:27
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Honnan tudod hogy ki végzett egyetemet? Amúgy is, mit számít? Mármint nem kell ahhoz egyetemet végezni hogy felismerd a sablont. Én nem vagyok egyetemista, de kis korom óta rengeteget olvasok és nekem sem tetszik. Szerintem az én véleményemem többet nyom latba mint egy olyan egyetemistae aki nem olvas könyvet.

Ahogy írsz és a történeted alapján 12-14 éves lehetsz . Nyugodtan írd, pláne ha élvezed de ne fuzz hozzá reményeket. Ennél jobb alapotletu könyvet sem adattak ki. Egyébként könnyű leírni hogy csaták lesznek, de érdekel hogy tudod e oldalakon keresztül vezetni a harc lebonyolítását. Majd ha felmutatsz valami eredményt, írok részletekbe menő kritikát, de most csak egy gyenge ötletet látok amit már nem egyszer olvastam különböző megvalósításában.

2016. dec. 30. 23:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!