Szerintetek összességében a Nők vagy a Férfiak írnak jobban? (: :D
Miért gondoljátok azt ? :D
Kedvenc könyv / vers ?? :)
Összességében úgy vettem észre hogy a nők jobban árnyalják, mélyítik, ábrázolják a karaktereket, és ez nekem elég fontos szempont. A férfi írók hajlamosak sablon (főleg női) karaktereket alkotni, és inkább rájuk jellemző, hogy képtelenek eltalálni egy nő gondolkodásmódját, csak azt írják le amit szerintük, vagy valami sztereotípia szerint gondolniuk kéne, míg nőktől nagyon hiteles férfi szemszögeket is olvastam. Valamint, elég sok jó férfi író hajlamos elrontani az amúgy izgalmas cselekményt valami tök oda nem illő , általában szexuális jellegű dologgal, ami adott körülmények között nem zavarna, de ott igen :/ Persze lehet, hogy túl sok jó női írótól olvastam már, de mivel több ezer könyvet olvastam életemben, bátorkodtam elmondani a benyomásaimat :D
U.i.: A klasszikusokra ez nem vonatkozik
Igaziból teljesen egyet értek azzal, hogy mindkét nemnek megvannak a kiválóságai és a " vették volna el tőle a tollat " kategóriások is.
Viszont pár hónapja olvasgattam pár cikket, fórumot .. ahol konkrét szájkarate verseny folyt, hogy melyik nem a jobb!
Igazság szerint, szerintem egy külföldi könyvnél borzasztó nagy szerepet játszik, hogy melyik kiadó és melyik fordító foglalkozik velük.
Én ebben látok nagy buktatót !
is-is. Sztem mindegyik nemnek vannak jó művei.
NŐK: L.L.: SZJG, Bexi, Bábel (modern)
Szabó Magda: Abigél (1 kis klasszikus...:))
FÉRFIAK: Jeff Kinney: ropi naplója (modern)
Jókai: szegény gazdagok (klasszikus)
Karl May: ezüst tó kincse (klasszikus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!