Szerintetek összességében a Nők vagy a Férfiak írnak jobban? (: :D
Miért gondoljátok azt ? :D
Kedvenc könyv / vers ?? :)
személy szerint nekem hirtelen nem ugrik be egy könyv se női írótól ami tetszett volna.
Ettől függetlenül nem hiszem hogy rosszabbul írnának...
Szerintem ez abszolút nem nemtől függő dolog.
A kedvenceim között férfiak és nők is vannak szép számmal.
Esetleg műfajon belül lehetne ez érdekes kérdés, például romantikus műfajban saját tetszésem alapján a női írók jobbak. :)
A tehetség, minőség nem nemtől függő dolog, ez igaz. Viszont többnyire nagy különbségek vannak a témaválasztás, stílus terén!
Például fantasy, scifi, disztópikus stb könyvek esetében. Egy férfi által írt fantasy könyvben általában nagy szerepet kap a cselekmény, az izgalom, a bajtársiság. Egy hölgy által írt fantasy könyvben általában nagyobb szerepet kap a romantika, az önmarcangolás, a szerelmi háromszög. Persze vannak kivételek, pl. DW Jones vagy JK Rowling könyvei. De összességében a férfi írókat kedvelem, mert kalandokról, akcióról szeretnék olvasni, nem pedig szeret-nemszeret vívódásokról (fiú vagyok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!