Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Trónok harca könyvek?

Trónok harca könyvek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A Trónok harca a kedvenc könyvsorozatom, de eddig még csak a Trónok harcát, a Királyok csatáját, Varjak lakomáját és a Sárkányok táncát olvastam. Tudom hogy vannak kiegészítő kötetek is, amikből mindet elszeretném olvasni. Itt gondolok azokra a könyvekre amik kapcsolatban állnak Westerossal. Mint pl a Jégsárkány. Meg szeretnélek titeket kérni, hogy ha esetleg van időtök, és kedvetek, akkor leírhatnátok nekem ezeket a kiegészítő részeket. Nagyon szépen köszönöm! :)

#Trónok harca #kiegészítő kötetek
2016. júl. 30. 14:24
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

És a Kardok vihara? Remélem azt csak a felsorolásodból hagytad ki, mert az a 3. könyv és ha nem olvastad el, akkor érdekes lehet számodra a történet menete :D

Ha érdekel még, akkor a következők vannak.

Tales of Dank and Egg=ez eddig 3 rövidebb novella. Összefoglaló címén A Knight of the Seven Kingdoms avagy A Hét királyság lovagja.

Ebben, mint említettem, 3 novella van:

1. The Hedge Knight=A kóbor lovag

2. The Sworn Sword=A felesküdött kard

3. The Mystery Knight=A rejtélyes lovag (ha így fordították őket magyarra)

Ezeknek főszereplői Dunk és Egg. Dunk egy kóbor lovag, Egg pedig Aemon maester öccse. Illetve szerepet kap benne Bloodraven. Az aktuális történet előtt kb. 90 évvel játszódik.

Van még 2 kisebb iromány is, amik a sárkányok tánca nevű történelmi eseményt mutatják be, a Targaryen testvérháborút. Ezek történeti sorrendben:

1. The Rogue Prince, or, the King's Brother: A zsivány herceg avagy a király testvére: ez főleg Daemon Targaryenről szól és a Targaryen testvérháború előzménye

2. The Princess and the Queen: A hercegnő és a királyné: ez pedig maga a háború, a "sárkányok tánca", ami az aktuális történet előtt kb. 170 évvel játszódik.

Illetve van még a The World of Ice and Fire avagy Tűz és Jég világa.

Ez olyan, mint egy történelemkönyv. Egy maester kezdte el írni Robert Baratheon uralkodása alatt Robert "fiainak".

Ebben az ismert világ és annak története van összegyűjtve. Szó van benne az Elsők Westerosra érkezéséről, majd az Andalokéről, minden nagy ház történelméről, Aegon Targaryen hódításáról, de Essosról is.

2016. júl. 30. 14:43
 2/2 A kérdező kommentje:
Olvastam a Kardok viharát is, de azt kifelejtettem. :) Nagyon szépen köszönöm hogy leírtad nekem!
2016. júl. 30. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!