Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » (Trónok harca) Szerintetek...

(Trónok harca) Szerintetek milyen szerepe lesz Aegonnak a könyvek végkifejltében?

Figyelt kérdés

Ugyebár a Sárkányok Táncában elég nagy teret kapott Aegon, rendesen bemutatta Martin az ő karakterét is, és az epilógus is sokat sejtető volt. Kívácsian várom a gyilkosság miatt kialakuló káoszt a házak között és hogy sikeres lesz-e a hódítása Aegonnak.

Azonban a sorozat 5. évadából teljesen kihagyták őt, és nagyon úgy néz ki, hogy a 6.-ban se lesz benne, mivel nincs az ő karakterére passzoló színész az újonnan bejelentett gárda között.

És amúgy is, ha akarták volna betenni a karaktert, akkor azt az 5. évadban lett volna muszály.

És mivel tudjuk, hogy Martin elmondta a showrunnereknek a végkifejletet, ez engem nagyon is arra enged következtetni, hogy a könyvekben sem lesz sokáig szerepe Aegonnak. Vagy várnak még 1-2 évadot, és csak a legvégén teszik be egyből Dany mellé, de ezt nem tartom valószínűnek.

Szerintetek? Tényleg nem lesz meghatározó szerepe Aegonnak még a könyvekben sem, vagy mégis, és a sorozat ennyire drasztikusan elfog térni a könyvektől?

2015. dec. 31. 16:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
13%

Ő nem Aegon.

Egyrészt Rhaegar lánya az anyjára ütött, szóval valószínűleg az igazi Aegin is Ellia külsejét örökölte volna, Griff-nek ellenben valyriai külseje van, ez nem újdonság, hisz Egg fia is barna hajú és barna szemű volt, holott Egg szeme lila volt, a haja meg ezüst. Griff nagy eséllyel egy nem egyenes ági Blackfyre, aki Aegor Rivers eredeti tervét akarja végrehajtani, azaz "haza akarnak térni", ergo el akarják foglalni Westerost, a Golden Company meg történetesen Aegor magánhadserege volt. A Golden Company vezetői egyszer vendégül látták a fiatal Visery-t, de csak azért, hogy kiröhöghessék, így akarták kigúnyolni azt a házat, aki száműzte őket, szóval miért állnának neki szolgálni egy Targaryen herceget, ha már előtte egyet megaláztak? Griff csak akkor akarja felfedni magát, mint Blackfyre, amikor már övé a trón és ezzel akarja beleverni az utolsó szöget a Targaryen dinasztia koporsójába, de ez valószínűleg nem fog bekövetkezni, ugyanis, ha valóban az övé lenne a trón, akkor ez egy olyan jelentős esemény lenne, amint a sorozat is adaptált volna, viszont az HBO kihagyta a komplett Griff vonalat.

Aegon vagy Griff, vagy nevezze mindenki ahogy akarja el fog bukni, nagy eséllyel amiatt, mert Dany-vel akar szövetkezni, ezzel pedig el fogja veszíteni a Golden Company bizalmát, hisz ő annak a háznak a szülöttével akar szövetkezni, akinek az ősei kisöpörték őket a kontinensről. Aegon által fog majd visszakerülni Blackfyre, I. Aegon kardja Danyhez, jó eséllyel az által lesz megölve egy fontos karakter, vagy esetleg kiderül, hogy az a Fényhozó. Lényeg a lényeg, Aegon nem is Aegon, de mindegy, mert el fog bukni, túl kiszámítható lenne, ha ő kerülne a trónra, az lenne a legstílszerűbb, ha maga Jon Connington ölné meg, aztán saját magát. Aegon csak egy fokkal szebb és egy fokkal naivabb Stannis, de a célja mindkettőnek ugyan az, vagyis erővel elvenni valamit, szóval ha Stannis elbukik, már pedig el fog, akkor Aegon miért nyerne? GRRM jó párszor kijelentette, hogy nem gyerekmesét ír, ahol a legkisebb királyfi nyeri el a trónt, Aegon pedig szó szerint a legkisebb királyfi, legalábbis ezt állítja magáról, szóval kizárt, hogy nyerne.

2015. dec. 31. 17:42
 2/12 anonim ***** válasza:

Euronék is elég későn lettek adaptálva a sorozatban, így nem kizárt Aegonék csipet-csapatja is felbukkanhat.

Conningtonék Királyvárt készülnek megtámadni, aminek valószínűleg lesz hatása a történetben. Szóval valamilyen formában ott lehetnek még.

2015. dec. 31. 18:39
 3/12 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem a sorozat végkifejlettje eléggé elfog térni a könyvekétől. Egyrészt azért, mert a közönség jobban szereti a Happy Endeket. Másrészt pedig azért, mert ha Martin el is mondta az HBO-s ürgéknek,hogy mi lesz a történetben, akkor sem tuti,hogy úgy lesz vége a sorozatnak, mint a könyvnek, mivel ahogy Martin mondta, írás közben bővül a történet, illetve néhány hónapja kitalált egy új történetszálat, ami kb. 4 fontosabb szereplőt is érinteni fog. Ilyenekre pedig az HBO nem tud felkészülni. Nekik már valószínűleg meg van a tervük a maradék 2 évadra, ha annyi lesz még.

És a kérdésre válaszolva: nagyon sok elképzelés van Aegonról, pl. hogy tényleg Rhaegar és Elia fia, Aerys és Elia fia, Illyrio és Serra fia, Aerion "Brightflame" leszármazottja, Daemon Blackfyre leszármazottja, vagy hogy csak egy egyszerű valyriai gyökerekkel rendelkező kölyök pl. egy lysi örömlány fia, stb.

És ugyanígy rengeteg elképzelés van arra is,hogy vajon mi lesz a sorsa.

Több párhuzamot is lehet állítani közte és Sansa között, és én pl. elfogadtam volna egy olyan történetszálat,hogy összejön Sansával, csakhogy egyelőre túl messze vannak egymástól.

Én elégedett lennék, ha a következő történne vagy pl. ha nekem kellene folytatnom a történetet, akkor lehet ezt a megoldást választanám:

Összegyűjtik az elefántokat és a sereget. Közben a vas szülöttei feldúlják a Reachet (magyarban Síkvidék vagy Síkföld, nem tudom pontosan), és mivel a Golden Company/Arany Kompánia sok tagja a Reachből származik,így ragaszkodnak hozzá,hogy odamenjenek és foglalják el Euron embereitől. Ez sikerül nekik és a Tyrell örökös, Willas vagy Garlan (feltételezve,hogy az egyik meghal a harcokban) Olenna tanácsára a Vastrón ellen fordul és Aegon oldalára áll,hogy mindenképp a győztes oldalon is ott legyenek.

King's Landing/Királyvár ellen vonulnak az elenfántokkal. Bejutnak a városba, feldúlják azt, beszabadulnak a várba, Tommen fejét szétzúzzák a falon, mint anno Rhaegar fia, Aegonét. Cersei felgyújtja az egész várost a futótűzzel.

Aegonra lesznek utalások,hogy nem Targaryen, hanem Blackfyre,de 100%-ban nem fog kiderülni.

A harcból a Golden Company jön ki győztesen és megindulnak a Riverlands/Folyóvidékre, ahol háború dúl a Sansa-pártiak (a Völgy, és néhány folyóvidéki Lord) és a Freyek között. A zsoldosok elkezdenek dezertálni és hazamenni, mert megkapták, amit akartak, majd megérkezik Arya, aki "Aegon" megölése miatt lett Westerosra küldve és megöli őt.

Ha így történne, akkor azt mondanám,hogy oké, rendben. Plusz annak még örülnék,ha Aegon összejönne Sansával, és Arya ekkor ölné meg Aegont :D

De Martin biztos valami jó történetszálat talált ki neki :)

Jon Connington esetében pedig szerintem az lenne egy nagyon ironikus halál,ha Ariannének sikerülne őt elcsábítania és megölnie, mivel Jon egyáltalán nem szerette Eliát és a dorniakat :D

2015. dec. 31. 20:43
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen, a Tyrellek szerintem is szövetkezni fognak, már csak azért is, hogy Margarey-t kitudják végre hozni a börtönből.
2015. dec. 31. 21:36
 5/12 A kérdező kommentje:
Hú, 3-as nem semmi amit kigondoltál. Bár szerintem más irányba fog haladni a történet, és az északi nemesek többsége a feltámadt Jon Snow oldalára áll majd a Mások elleni harcban. És amíg ők az igazi ellenséggel küzdenek, addig a maradék északi nemesek Sansa támogatói lesznek, és megpróbálják visszavenni Derest.
2015. dec. 31. 21:44
 6/12 anonim ***** válasza:

3. Arianne azért nem éppen tűnik gyilkos típusnak. Főleg csak úgy azért indokolatlanul.

Jon Connington meg 99%, hogy meleg, így nem járna túl sok sikerrel az elcsábítása szerintem.

2015. dec. 31. 21:50
 7/12 anonim ***** válasza:

6.: Ezért mondtam,hogy ironikus lenne és én jót derülnék rajta :D Egyrészt Jon mindig Rhaegarról áradozik, így valszeg meleg. Másrészt nem szerette Eliát, és a dornei népet sem.

Mint a nyilvánosságra hozott fejezetből kiderült, Arianne Jonékhoz tart és az útitársait Jonról faggatja,hogy milyen ember ő,de azok nem tudják. Szóval ha egészen véletlenül Arianne találkozna Jonnal, sikerülne elcsábítania és az ágyába rángatnia, majd megölne, mert pl. azok nem akarnak szövetkezni Dorannal olyan módon, ahogyan az szeretné, akkor én jót derülnék rajta. Bár Jont, mint karaktert kedvelem.

2015. dec. 31. 22:05
 8/12 anonim ***** válasza:
Ja, így értem. Hát ehhez biztosan sokat kell majd tepernie.
2015. dec. 31. 22:07
 9/12 anonim ***** válasza:

Kérdező: én azok táborát erősítem, akik szerint a Mások nem a kimondottan rossz, mindent elpusztítani akaró ellenségeket, akiknek veszniük kell. És azokét is, akik szerint az lenne a történetben az összes lehetőség közül a legrosszabb, ha Jont pl. azért akarná bárki is támogatni, mert kiderül róla,hogy félig Targaryen.

De persze ettől még a Mások elleni harcban kaphat támogatókat Északról. Számomra ezen a téren az lenne a legjobb végkifejlett, ha kiderülne,hogy a Mások nem az abszolút rosszak (mert szerintem ilyenek nincsenek a történetben) és az ellenük vívott harc nem zárulna egyik fél győzelmével sem, hanem elvonulnának, Jon pedig nem kerülne elő, eltűnne, így ő is egy Azor Ahai-hoz hasonló legendabeli név lenne, akiről évszázadokkal később a gyerekeknek mesélnek az öregek.

2015. dec. 31. 22:09
 10/12 anonim ***** válasza:
48%

A sorozatban már 100%, hogy nem lesz Aegon és Connington, mivel Dany kapta meg Aegon szerepét azzal, hogy Varys őt támogatja és az ő segítője, Jorah kapta el a szürkehámot Connington helyett. A könyvnek és a sorozatnak ugyan az lesz a vége is, mint ahogy ezidáig is ugyan arra a pontra jutott el mindenki. Kisebb-nagyobb változtatásokkal, és spoilerezésekkel.(pl. 6. kötetes spoilerek: Stannis halála, Barristan halála, Myrcella halála, Mance végleges halála, Shireen halála) A sorsa mindenkinek ugyan az, de ezt már számtalanszor elmondták.

Aegon-ék pedig tuti megpusztulnak valahogy.

2016. jan. 1. 11:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!