(Trónok harca) Szerintetek milyen szerepe lesz Aegonnak a könyvek végkifejltében?
Ugyebár a Sárkányok Táncában elég nagy teret kapott Aegon, rendesen bemutatta Martin az ő karakterét is, és az epilógus is sokat sejtető volt. Kívácsian várom a gyilkosság miatt kialakuló káoszt a házak között és hogy sikeres lesz-e a hódítása Aegonnak.
Azonban a sorozat 5. évadából teljesen kihagyták őt, és nagyon úgy néz ki, hogy a 6.-ban se lesz benne, mivel nincs az ő karakterére passzoló színész az újonnan bejelentett gárda között.
És amúgy is, ha akarták volna betenni a karaktert, akkor azt az 5. évadban lett volna muszály.
És mivel tudjuk, hogy Martin elmondta a showrunnereknek a végkifejletet, ez engem nagyon is arra enged következtetni, hogy a könyvekben sem lesz sokáig szerepe Aegonnak. Vagy várnak még 1-2 évadot, és csak a legvégén teszik be egyből Dany mellé, de ezt nem tartom valószínűnek.
Szerintetek? Tényleg nem lesz meghatározó szerepe Aegonnak még a könyvekben sem, vagy mégis, és a sorozat ennyire drasztikusan elfog térni a könyvektől?
Véleményem szerint Varys tényleg kimentette Aegont Királyvár feldúlásakor.Miért ne tette volna?Illetve nem hiszem,hogy Varys pont egy haldokló embernek hazudna(ő nem Kisujj, mások a módszerei).Emellett még elképzelhető,hogy Aegon tényleg nem az akinek mondja magát,de nem tudom,hogy ennek mi értelme lenne a történetre nézve.A Blackfyre-ház a történet nagy részében csak mint történelmi elem szerepelt és nem látom miért hoznák vissza ezzel mire akarna az iró kilyukadni.Személy szerint ezt a Blackfyre-teóriát már a dolgok túlbonyolításának tartom.
Az meg biztos, hogy Aegon Targaryennek hiszi magát.És elképzelhetőnek tartom,hogy a történetben nem is fog fény derülni rá.Az meg,hogy Rhaenys dorneinek nézett ki semmit nem jelent.Arya és Sansa is teljesen különböznek pedig testvérek.És azt se felejstük el,hogy már a korábbi könyvekben is voltak utalások Aegonra illetve a szerepére Pl. A halhatatlanok házában amikor a komédiás sárkányát látta Dany,ami jelenthet csupán annyit is,hogy Varys fogja a trónra juttatni, vagy amikor Rhaegar herceg azt modja,hogy ő a megjövendölt herceg.
Szerintem amúgy a megjövendölt herceg és Azor Ahai nem feltétlenül ugyan az a személy,ha egyáltalán személyről és nem személyekről beszélhetünk.A sárkánynak három feje van és szerintem Daenerys,Jon(Targaryen vagy vizes vagy havas vagy akármi) és Aegon lesznek azok.Én például Tyriont vagy Stannist nem tudnám fejként elképzelni és az ő karakterüket valószínűleg nem is erre szánták.(Bár kiváncsi vagyok, hogy Tyrion sárkányok iránti rajongásából mi lesz)Azor Ahait ennek megfelelően elképzelhető,hogy nem egy hanem több személy alkotja.Ahogy Rhaegar mondta a tűz és jég dala a róluk szóló prófécia lehet.A herceg akit megjövendöltek elképzelhető,hogy Aegon, Havas Jon egyáltalán nem herceg(még akkor sem ha Rhaegar az apja) és nem is igazán illik rá ez.
A fényhozó pedig szerintem az ami Stannisnél van,legalább is 8000 éve az volt a fényhozó(ha egy random kardot rakott bele Melisandre a tűzbe akkor amit előbb írtam semmiképp nem lehet az),de ahogy Azor Ahai a fényhozó is újjászületik egy másik formába.Vannak teóriák róla,hogy a Daynek kardja,a Hajnal a fényhozó vagy talán a Blackfyre kard(ami eredetileg a Targaryen házé volt) vagy akár az éjjeli őrség is lehet az vagy a sárkányok,a sárkánykürt vagy akármi(még Davos is).
A halhatatlanok házában ugyanakkor van egy olyan látomás,hogy egy kőszörny felszáll egy toronyból és fekete tüzet fúj......ez mondjuk utalhat a Aegon Blackfyre-ségére vagy a fekete sárkány ami a tengertől vörös lesz.Moqorro is utalt rá,hogy van "hamis" sárkány.De ezek akármit is jelenthetnek és lehet,hogy nem is tudjuk meg a könyvekből,hogy Aegonra értették -e.
Mindenesetre elképzelhetőnek tartom,hogy ha Aegon élve marad pont ő lesz az aki továbbviszi a Targaryen vérvonalat(talán pont Sansával), sőt még talán trónra is kerülhet.Ahhoz még nem ismerjük eléggé,hogy tudjuk mennyire tudja a kezében tartani a hatalmat.Dany-t én egyáltalán nem tudom elképzelni Westeros urnőjeként,mint ahogy ő is nemegyszer mondta szinte semennyire nem ismeri Westerost vagy az ottani kultúrát és vallást és irreális elvárásai vannak rá nézve.Ő essosi,amit kiválóan ismer az ottani emberekkel sokkal könyebben boldogul,bejárta vagy be fogja járni a kontinens nagy részét és eredetileg a családja is Essosról származik,szerintem ha uralkodni akar ott jobban tudna és ott jobban tolerálnák a sárkányait is( Westeroson a mesterek megölnék őket).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!