Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Csak nekem tűnik unalmasnak a...

Csak nekem tűnik unalmasnak a Harry Potter?

Figyelt kérdés
Igaz,csak az első részt olvastam,de egyszerűen annyira gyerekes számomra a megfogalmazás. Az ismerősi körömben rengetegen el vannak ájulva tőle,ezért gondoltam én is belevágok,de nagyobb durranásra számítottam,kicsit talán árnyaltabb,eseménydúsabb történetre,nem pár szavas tőmondatokból álló szövegre..szóval számomra eddig elég nagy csalódás. Más is van ezzel így,vagy csak nekem voltak túl nagy elvárásaim a könyvvel szemben?

2016. júl. 30. 00:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
68%
Igen.
2016. júl. 30. 16:13
 12/19 anonim ***** válasza:
Én nagyon szeretem, de számomra a 3. könyv volt a mélypont, annak elolvasása után pihentettem a dolgot, a 4.-et olvasatlanul adtam vissza annak, akitől kölcsönkértem, aztán kb. 4 év múlva, felnőtt fejjel újra nekiálltam és gyakorlatilag nem bírtam kivárni, hogy megjelenjen az utolsó kötet, annyira letehetetlen volt és beszippantott a 4-5-6. rész. Az egyik barátnőm azonban ugyanígy volt vele, mint te (meg én voltam), hogy az első 3 után nem olvasott tovább, mert nem jött be neki, szóval egyáltalán nem csak te vagy így, és akkor sem csak te lennél így, ha a többi kötet sem tetszene, azonban egyetértek azzal, hogy a 4. kötettől megváltozik a stílus és a cselekmény is "felnőttesebb" lesz Harry érésével.
2016. júl. 30. 21:01
 13/19 anonim ***** válasza:

Elvileg angolul már az első kötetektől kezdve komolyabb a szövegezése. A túlontúl gyerekes felhang a magyar fordító csúsztatása lehet. Még nem olvastam eredeti nyelven, de sok ismerősöm gondolja így, szóval én is szeretnék majd a jövőben belevágni.

Egyébként, ha nagyon nem jön be a gyerekes megfogalmazás, próbálj eljutni a Tűz serlegéig, onnan már tetszeni fog. Vagy angolul ajánlom.

2016. júl. 31. 21:42
 14/19 anonim ***** válasza:

Gyerekes a megfogalmazás, mert gyerekeknek íródott. ennyire egyszerű a dolog.

szerintem kb attól a korosztálytól megfelelő, ahány évesek benne a szereplők. tehát az első kötet 10-11 éves gyerkőcöknek pont jó nyelvezetű, olvasható, nem fárasztó.

Idővel felnőnek a szreplők is és a sztori is :)

2016. aug. 1. 12:17
 15/19 anonim ***** válasza:

A Harry Pottert úgy érdemes olvasni, hogy akkor kezdi el az ember, amikor kb. egyidős Harryvel (tehát 11-12 évesen) és utána kb. évente elolvas egy könyvet és egyszerre nőnek fel a szereplőkkel. Mert úgy könnyebben beleéli magát az ember a történetbe, mert pont mindig az ő szintjén vannak a könyvek. Felnőttként elolvasni elhiszem, hogy nem nyújtja ugyanazt az élményt, mint aki gyerekként vagy tiniként olvasta el. Nekem fiatalkorom nagy kedvence volt, de én általános iskolás koromban kezdtem el olvasni, most meg már vagyok 30 éves. Nyilván ha ma kerülne a kezembe úgy, hogy előtte nem olvastam volna, már nem tudnám úgy értékelni.

Nem hiába vannak különböző könyvek különböző korosztályoknak. Egy gyereket nem lehet lekötni egy komoly tartalmú felnőtt irodalommal, egy felnőttet meg már nem fog úgy elvarázsolni egy mesekönyv, mint egy fiatalt.

2016. aug. 1. 17:58
 16/19 anonim ***** válasza:

Biztos vannak még olyanok akiknek nem tetszik, nem hiszem hogy egyedül lennél.

Viszont tudod mi a baj? Hogy esélyt sem adtál neki.Rendben, elolvastad az első részét, de az semmi ha magát a sztorit nézed.Bevallom nekem is unalmas egy kicsit az első rész így visszanézve, főleg a gyerekes megfogalmazás miatt.De ahogy halad előre megkomolyodik a történet, és Rowling felépít egy olyan világot, olyan részletességgel, hogy csak ámulni tudtam, a történet pedig tele van csavarokkal és izgalommal.Ráadásul nagyon tanulságos. Szerintem adj neki egy esélyt, lehet tetszeni fog ha mindegyik kötetet végigolvasod.

És igen, magyarul kicsit gyerekes, főleg az első 2-3 könyv, de ez azért van hogy a gyerekek is élvezni tudják.Ha nem tetszik és jól beszélsz angolul szerintem mindenképp olvasd el eredeti nyelven, lehet jobban fogod élvezni.

Ha nyitsz a történet felé meglátod tetszeni fog:) Én most kezdtem el harmadjára újraolvasni az egész kötetet, egyszer angolul is végigolvastam, ugyanúgy élvezem mintha elsőre olvasnám:D

2016. aug. 3. 13:47
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Még adok neki egy esélyt,valószínűleg nem véletlenül akkora kedvenc sok ember számára. Ment a zöld kéz mindenkinek! Köszi mégegyszer! :)
2016. aug. 5. 00:43
 18/19 Shan-Yu ***** válasza:

Sztem csak a 6. kötet volt kicsit döcögős.

Gondolom azért mert az írónő a jó ötleteket mind a hetedikhez tartogatta.

2016. aug. 10. 22:08
 19/19 anonim ***** válasza:
En nagyon szeretem, olavasram az osszeset. Az elso konyv egyebkent gyerekeknek lett irva, talan ezert nem talaltad eleg izgalmasnak. De ahogy halad elore a sztori egyre “durvabb” lesz
2018. jún. 13. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!