Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Csak nekem tűnik unalmasnak a...

Csak nekem tűnik unalmasnak a Harry Potter?

Figyelt kérdés
Igaz,csak az első részt olvastam,de egyszerűen annyira gyerekes számomra a megfogalmazás. Az ismerősi körömben rengetegen el vannak ájulva tőle,ezért gondoltam én is belevágok,de nagyobb durranásra számítottam,kicsit talán árnyaltabb,eseménydúsabb történetre,nem pár szavas tőmondatokból álló szövegre..szóval számomra eddig elég nagy csalódás. Más is van ezzel így,vagy csak nekem voltak túl nagy elvárásaim a könyvvel szemben?

2016. júl. 30. 00:08
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
85%
Igen.
2016. júl. 30. 00:13
 2/19 anonim ***** válasza:
31%
Amikor kirobbant az egész, megkaptam anyámtól az első kötete, de csak addig jutottam, hogy elviszik Harryt a szüleitől. Szóval nem vagy egyedül. :)
2016. júl. 30. 00:43
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

A HP nagy trükkje épp az, hogy nem "tarisznyás bölcsészeknek" íródott, hanem fel tudta venni a 2000-es évek kvázi ritmusát, hasonló nyelvezettel, fordulatokkal operált mint amit a fiatalok használtak, plusz egy páratlanul jól megírt kvázi krimi minden egyes kötet. Számomra épp azért volt nagy élmény, mert nem az unalmas szétnyúzott egy asztalról is írok tíz sort típusú regény volt, amiben tudod előre, hogy mi fog történni.

Csak kíváncsiságból írj már néhány könyvet, ami nem unalmas.

2016. júl. 30. 00:57
 4/19 anonim válasza:
37%
Szerintem is unalmas. Pongyolán van megfogalmazva. Valamiért még is elolvastam. Ennél már sokkal jobb gyerek regényeket olvastam.
2016. júl. 30. 08:19
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Az elején még gyerekesebb felhang de ez idővel változik, komolyodik a sorozat.

Én is így voltam vele mint te, az első ami nagyon tetszett az a Tűz serlege volt, az már kifejezetten nem gyerekeknek íródott. Az olvasók mondhatni együtt nőttek fel a könyvekkel ahogy jöttek ki az új részek.

Az első 2-őt olyan alapozás félének tekintem, hogy bevezessen az adott világba, de el kell olvasni hogy mindent érts.

2016. júl. 30. 08:58
 6/19 A kérdező kommentje:
Először is köszönöm a válaszokat! Viszont másodsorban muszáj megemlítenem (és itt főként a harmadik válaszolóhoz szólnék) ,hogy álláspontodból ítélve valószínűleg nagy kedvenced lehet a könyv,amivel nincs is bajom,de ha te magad mondod és beismered,hogy nem a líraiság az erőssége, akkor ne azzal próbálj már meg beoltani,hogy írjak jobbat,szebbet,stb. Ezzel a legkönnyebb visszaszólni,csak sajnos semmit nem érsz el vele,pláne nem azt,hogy méltó vitafélként tekintsenek rád a későbbiekben... Persze ez is csak egy vélemény,te döntöd el,hogy mit csinálsz vele.
2016. júl. 30. 09:22
 7/19 vatafak ***** válasza:
100%
Sztem olvasd végig ha már belevágtál és az egészről formázz véleményt. Az első kötet alapján nem lehet az egészet lehúzni...
2016. júl. 30. 10:11
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

"akkor ne azzal próbálj már meg beoltani,hogy írjak jobbat,szebbet,stb. Ezzel a legkönnyebb visszaszólni,csak sajnos semmit nem érsz el vele,pláne nem azt,hogy méltó vitafélként tekintsenek rád a későbbiekben... "

Akkor olvasd el még egyszer, amit írt! Egy felsorolást szeretett volna az általad nem unalmasnak tartott könyvekről. Javítanod kellene a szövegértéseden, s nem a legrosszabbat keresni mindenben, s akkor nem égetnéd be magad.

2016. júl. 30. 10:30
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Nézd kérdező, egyelőre te vagy az, aki szórakozik másokkal meg nem tekinti őket vitapartnernek! Azt mondtam, hogy írj olyan könyvet, ami szerinted nem unalmas, erre itt össze-vissza beszélsz. Nem érted, ne te írjál könyveket, ami jobb mint a HP -meg is nézném mit hoznál össze- olyan könyvek címeit írd ide, ami nem unalmas. Értjük már egymást?

Egyébként a HP egy középszerűen megírt könyv, csak azt nem veszed figyelembe, hogy nem sálas, bőrfotelben üldögélő etika-esztétika-irodalomtörténész szakos bölcsészeknek lett írva, arra ott van a több ezer oldalas semmi sem történik a könyv kétharmadéig "Viktor Viktorovics Viktorov nézi a tajgát húsz oldalon keresztül és merengve busong családja nehéz sorsáról Rettegett Iván uralkodása idején"-szerű könyvek. Ez egy ifjúsági regény! Mérhetetlenül ostoba dolog elvárni tőle, a már fentebb jellemzett úgymond líraiságot. Majd ha ezt megértetted, akkor leszel te vitapartner!

Mert egyelőre annyit tudsz mondani, hogy unalmas -ez rohadtul szubjektív dolog, meg nem lírai -ezt meg elég abszurd dolog elvárni egy ifjúsági könyvsorozattól.

Én amúgy jó néhány ilyen regényen rágtam át magam, a Harry Potter sorozat nem ok nélkül emelkedett ki és lett világhírű a többi vetélytársához képest.

2016. júl. 30. 10:31
 10/19 A kérdező kommentje:
Igazatok van,elnézést kérek! Én értelmeztem félre a választ,akkor elolvasva sajnos ez jött le belőle. :/
2016. júl. 30. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!