Ilyen könyves blogot szeretnék indítani. Mi a véleményetek? (bővebben lent)
Sziasztok!:)
Arra gondoltam,hogy indítanék egy könyves blogot.A blogon főként azokat a könyveket véleményezném amiket már olvastam (nagyon sokat olvasok).Valamint szívesen csinálnék olyat,hogy amatőr írok elküldhetik az e-mail címemre az irományaikat,én pedig elolvasnám és véleményezném akár nyilvánosan,akár privátban.
Tudom,hogy az én véleményem nem sokat érne,de lehet hogy másoknak sokat jelentene.
Mi erről a véleményetek?
Csinálhatnék ilyet,hogy amatőr írók elküldik nekem könyveiket/novelláikat/regényeiket én pedig elolvasom/véleményezem őket?
Szerintem Jo ötlet !
Ha csinálsz ilyet küld el a linket !
Attól függ, miket olvasol. Milliomodik tinilány regény és szintén tinilány firkálmány kritikákra nincs szükség.
John Green, Cassandra Clare, Marie Lu, Rainbow Rowell, stb. vélemény már annyi van, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni.
Jó, de ha amatőr íróitól véleményezel, azt a művet valahol közzé kell tenned. Különben mégis mi értelme lenne? Ha regényről van szó, ez igencsak nehézkes, a blog 90%-a a regény, van maximum két oldal kritika, ami a te műved. Ez miért lenne a _te_ blogod? Illetve ha azt a regényt később átírja, ki akarja adatni, távolíthatod el az egészet. Még ezen az anonim fórumon sem merik sokan leírni az ötletet (!), mert mások ellopnák, gondolod a teljes regényt valaki puszira odaadja megjelentetésre, bízva abban, hogy nemhogy nem élsz vissza vele, de ha arról van szó, elsőre szóra eltávolítod mindenhonnan, nem akadályozva a kiadását? Függetlenül attól, hogy ennek alapnak kell lennie, azért a bizalmatlanság elég erős az emberekben.
A másik, hogy nem tudjuk, milyen színvonalon vagy mint kritikus. Így nem tudjuk, javasoljuk-e, hogy elindulj ezen a vonalon. Egy fals kritika sokat árthat a te megítélésednek is, ha valaki egy túlontúl pozitív vélemény után beküldi a művet egy nagyobb pályázatra, kiadóhoz, és visszadobják, megsértődhet (fiatalok esetében ez gyakori), és nagyon csúnya bosszú kellős közepén találhatod magad. Ha nincs elég nagy neved amatőr írói berkekben, nehéz lesz.
Illetve a véleményezés "nyilvánosan vagy privátban". Mi lesz ennek a vége? Privátban. Regényt. Mindent. Azonnal, holnapra készen legyen. És csak jót, persze. Ha elég lelkendező, akkor talán kiteheted a blogra, de csak akkor, ha nem jelenteted meg mellette a regényt, hanem azt majd ő kiadja/megírja a saját blogján. Úgy el leszel havazva, hogy élni nem lesz kedved, mert a véleményezésből blogra cikk nem lesz, megjeleníthető tartalom (maga a regény) nem lesz, valamit mégis kéne alkotni, nehogy eltűnj, azt viszont olvasás és írás nélkül nem lehet, de arra nincs időd. Mellette meg adj le mindenkinek egy teljes korrektori-lektori-szerkesztői véleményt, tételes hibalistával és azok javítási javaslataival, majd még valami átfogó kritikát is írj hozzá. Nem kéne ilyenbe belemenni.
Vagy könyves blog (kritikák már megjelent könyvekről) + blogkritikák (blogregények kritikái, kiemelve, hogy félbehagyott művekről nem lehet ilyen szinten nyilatkozni), vagy hanyagold.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!