Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a véleményetek a tervezett...

Mi a véleményetek a tervezett regényem alapsztorijáról? (műfajilag én "űrfantasynak" mondanám)

Figyelt kérdés

Az űrfantasy alatt lényegében véve egy medieval fantasy világot értek csak csillagok között.

Tehát maga az alaptörténet:

Egy közel az egész galaxisra kiterjedő, döntő többségében emberek által lakott csillagbirodalomban járunk, ahol az egyes kolóniák hűbéri birtokként nemesi családok irányítják, hasonlóan az egykori középkori földesurakhoz, a birodalmat egy választott uralkodó és a főnemesekből álló tanács irányítja. A csillagok közötti utazásra speciálisan e célra nevelt élő űrhajókat a csillagsárkányokat vagy a faj eredeti nevén zaoramokat használják, egy-egy nemesi ház erejét jól jellemzi, hogy hány zaoramot uralnak, vagy épp hány zaoramtojásuk van, amiből további csillagsárkányokat költhetnek ki növelve ezzel a család befolyását és a hatalmát.

Egy ilyen nemesi család gyermeke a fiatal, dacos és lázadó szellemű Alitia hercegő is, akit apja bele akar kényszeríteni egy érdekházasságba. Családjuk, a Tremon-ház ugyanis sorra hozta a politikailag hibás döntéseket, így Alitia apja, Felix Tremon fejedelem számára nem marad más választás, mint elsőszülött lányát odaígérni egy, az uralkodó által nemesi rangra felemelni kívánt befolyásos, de közrendi származású család, a Turnerek egyik férfi tagjának, a beképzelt és öntelt Gareth-nek, egy méretes hozomány kíséretében, remélve, hogy megszilárdíthatja a család pozícióját, és az uralkodó kedvében járhat.

Alitia azonban egyáltalán nem akarja elfogadni az érdekházasságot, leginkább azért, mert korábban már félig-meddig odaígérték Jason Vannier-nek, egy kisebb nemesi házból származó fiatalembernek, akivel már évek óta szerelmesek egymásba, és csak a szüleik áldására vártak, hogy összeházasodjanak. Most azonban minden tragikusra fordul, Alitia azonban ellene szegül a családi akaratnak, és megszökik otthonról, hogy új életet kezdhessen Jasonnal az egyik szabad kereskedővilágon, ahová nem ér el a nemesi házak, de még az uralkodó keze sem.

Azonban az út odáig hosszú, és bár szerelme, Jason sikeresen ellop otthonról egy csillagsárkányt még így is hetekig tart az útjuk a legnagyobb és a birodalmi befolyástól leginkább független világra Iris-ra. Ez alatt az idő alatt pedig nem bukhatnak le és titokban kell tartaniuk, hogy kicsodák, így megkezdődik a kalandjuk és bújkálásuk a szerelmükért és a szabadságukért.

Azt talán mondani sem kell, hogy a szerelmesek vakmerő cselekedete miatt éktelen haragja gerjed mindhárom család, azonban a többi nemesi család és az uralkodó előtt nem tűnhetnek gyengének, főleg a sarokba szorított Tremonok és a törtető Turner-család tagjai, így csak késlekedve alig néhány csillagsárkánnyal indulnak az elmenekült pár után.

A hoppon maradt és megszégyenített Gareth-nek azonban segítségére siet a bátyja Nathan, aki ismer egy különc a csillagsárkányokért és a hiperűrért valósággal rajongó kisenemesi házból származó lányt, Lio Lofgrent. Nathan és Lio kapcsolata elég régi, azonban sosem jutott túl egy mély barátságon, mivel mindkettejüket másfelé sodorta az élet, Nathan végig azon dolgozott, hogy családja a Turnerek valódi nemesi házzá váljanak, míg Lio számára az igazi élet, az otthon a csillagok közt, és a zaoramok fedélzetén van.

Nathan maga is felnevelt egy csillagsárkányt, Hajnalpírt, akinek segítségével elindul, hogy visszaszerezze Alitia hercegnőt az öccse számára, és ehhez Lio segítségét is kéri, cserébe neki ígéri a hercegnő hozományának egy részét, természetesen azt, ami Lio-t érdekli, négy fiatal csillagsárkányt és további egy tucat zaoramtojást.

Ezzel elindul a versenyfutás az üldözött szerelmesek, Alitia és Jason párosa valmint az őket üldöző Lio és Nathan duója között, hogy eljussanak Irisra, illetve Nathanék esetében, hogy megakadályozzák, ebben őket.

A történet ennél bonyolultabb lesz, csak szerintem már nem tudjátok követni, hogy ki-kicsoda, vgy mi-micsoda így sok mindent kihagytam.

Talán nem kell titkolnom, hogy számomra a lázadó hercegnő Alitia-nál, akinek csak a férfiak számítanak sokkal szimpatikusabb karakter Lioé és Nathané, akik ugyanis a klasszikus történetmesélés tekitetében elvileg a "rosszfiúk" lennének, elvégre ők üldözik a két szabadságra vágyó szerelmest, de épp ezért bennük én sokkal több potenciált is látok, akik több karakterfejlődésre lehetnek képesek, és ők közel sem annyira klisés karakterek. Ettől még persze Alitiát is kedvelem, főleg, hogy ő indítja be az egész cselekményt a szökésével, de igazából nem ő az igazi főszereplőm.

Jogosan mondhatjátok, hogy ez a sztori egy az egyben egy romantikus fantasy, igen ez részben igaz, mert ebből az összefoglalóból sok érdekesebb dolgot kihagytam, de így is elég hosszú lett.

Akinek volt türelme végiolvasni, az mondana nekem egy véleményt a karakterekről, és úgy általában az én romantikus űrfantasy alaptörténetemről?

2016. júl. 16. 22:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ez készül már? Engem érdekelne.
2019. júl. 6. 01:32
 12/13 anonim ***** válasza:
11-es! Nem akarlak elszomorítani, de ezekből az ide kiírt könyv ötletekből nagyon ritkán lesz könyv tapasztalataim szerint. Gondolom a kezdeti lelkesedés után a kérdező ráunt. Meg majdnem három éves a kérdés.
2019. júl. 6. 18:30
 13/13 anonim ***** válasza:
Tudom, csak reménykedtem, szeretem az űrfantasyt.
2019. júl. 6. 21:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!