Létezik drognapló?
Olyasmi regény, ami egy emberről szól, aki kipróbál különböző szereket, mindegyiknek más-más története, élménye van. Egyre jobban mélyül és süllyed a regény, egyre keményebb dolgokat próbál ki, és a könyv ezt a folyamatot írja le.
Van ilyesmi?
Nem teljesen ilyen, de eszembe jut a leírásodról:
Buzai Borbála: Sárkányos lány című könyve.
Régen olvastam, és már csak alig emlékszem rá - inkább csak a hangulatmorzsák maradtak meg -, úgyhogy lehet, hogy nagyon távol áll attól, amit keresel, de nézz bele, hátha jó, amíg jobbat nem találsz...
MEK honlapján fent van digitálisan.
Köszönöm, még kaptam egy ilyen ajánlatot, hogy Hunter S. Thompson könyveit is érdemes felkeresnem. :)
Eddig Csáth Gézától olvastam hasonlót, amit írtam.
Hunter S Thompson könyveiben tényleg érdemes elmélyedni, ő nagyon sok szert kipróbált.:) Nikki Sixx Heroinnaplója is eszembe jutott, vagy még ott van Curt Cobain naplója is, s esetleg ezeket tudom még ajánlani: Irvine Welsh: Trainspotting (később az író írt egy előzményregényt és egy folytatást is), William S. Borroughs: Meztelen ebéd (ezzel óvatosan, elég durva :B), Kubiszyn Viktor: drognapló, Bret Easton Ellis: Nullánál is kevesebb, Tom Wolfe: Savpróba, Feldmár András: Ébredések, Marie-Giselle Landes-Fuss: Egy rém ronda vörös barakk Amerikában, Jack Kerouac: Tristessa,
Dic. Baboian: Útlevél a Pokolba – A kábítószeres lidérces kalandjai, Marek Kotanski: Eladtam magam az embereknek, Tomasz Piatek: Heroin
Kurt Cobain naplóját elvből nem szeretném megvenni. :) Nagyon szeretem a munkásságát, pont ezért nem szeretném, de dalai többségében valóban bele lehet merülni a témába.
A meztelen ebédről hallottam még, szerintem az lesz a nyerő.
A Trainspotting nem igazán nyerte el a tetszésemet filmben, a könyv mennyibben jobb? Hallottam, hogy a Requiem egy álomértnek is van könyv változata.
Nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat!
Hm, a Trainspotting könyv nekem sokkal jobban bejött, mint a film -, bár én a filmet is nagyon szeretem - mert érzékletesebb és kifejezőbb volt. Nagyobb hatást gyakorolt rám, már csak azért is, mert sokkal több jelenetet tudtam általa a fejemben leforgatni, mint amennyit a rendezők a filmbe bele tudtak tenni. Hangulatilag hasonló, de sokkal "erősebb" alkotás. Illetve, trágárabb és durvább is, amit fontos kiemelni azért, mert sokan nem kedvelik az ilyesmit.:)
A Meztelen ebéd nagyon érdekes, amúgy. Az elején van egy írás az író perével kapcsolatban, a végén pedig szintén Borroughs tollából egy publikáció a drogokról (csak magához a regényhez kell gyomor, ám nekem tetszett).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!