Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Létezik drognapló?

Létezik drognapló?

Figyelt kérdés

Olyasmi regény, ami egy emberről szól, aki kipróbál különböző szereket, mindegyiknek más-más története, élménye van. Egyre jobban mélyül és süllyed a regény, egyre keményebb dolgokat próbál ki, és a könyv ezt a folyamatot írja le.

Van ilyesmi?

2016. jún. 11. 19:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem teljesen ilyen, de eszembe jut a leírásodról:

Buzai Borbála: Sárkányos lány című könyve.

Régen olvastam, és már csak alig emlékszem rá - inkább csak a hangulatmorzsák maradtak meg -, úgyhogy lehet, hogy nagyon távol áll attól, amit keresel, de nézz bele, hátha jó, amíg jobbat nem találsz...

MEK honlapján fent van digitálisan.

2016. jún. 12. 18:52
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, még kaptam egy ilyen ajánlatot, hogy Hunter S. Thompson könyveit is érdemes felkeresnem. :)

Eddig Csáth Gézától olvastam hasonlót, amit írtam.

2016. jún. 12. 20:19
 3/6 Jakyll válasza:

Hunter S Thompson könyveiben tényleg érdemes elmélyedni, ő nagyon sok szert kipróbált.:) Nikki Sixx Heroinnaplója is eszembe jutott, vagy még ott van Curt Cobain naplója is, s esetleg ezeket tudom még ajánlani: Irvine Welsh: Trainspotting (később az író írt egy előzményregényt és egy folytatást is), William S. Borroughs: Meztelen ebéd (ezzel óvatosan, elég durva :B), Kubiszyn Viktor: drognapló, Bret Easton Ellis: Nullánál is kevesebb, Tom Wolfe: Savpróba, Feldmár András: Ébredések, Marie-Giselle Landes-Fuss: Egy rém ronda vörös barakk Amerikában, Jack Kerouac: Tristessa,

Dic. Baboian: Útlevél a Pokolba – A kábítószeres lidérces kalandjai, Marek Kotanski: Eladtam magam az embereknek, Tomasz Piatek: Heroin

2016. jún. 16. 18:36
 4/6 A kérdező kommentje:

Kurt Cobain naplóját elvből nem szeretném megvenni. :) Nagyon szeretem a munkásságát, pont ezért nem szeretném, de dalai többségében valóban bele lehet merülni a témába.

A meztelen ebédről hallottam még, szerintem az lesz a nyerő.

A Trainspotting nem igazán nyerte el a tetszésemet filmben, a könyv mennyibben jobb? Hallottam, hogy a Requiem egy álomértnek is van könyv változata.

Nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat!

2016. jún. 16. 20:25
 5/6 A kérdező kommentje:
AH! köszönöm nektek megtaláltam az utat végre! :)
2016. jún. 16. 20:47
 6/6 Jakyll válasza:

Hm, a Trainspotting könyv nekem sokkal jobban bejött, mint a film -, bár én a filmet is nagyon szeretem - mert érzékletesebb és kifejezőbb volt. Nagyobb hatást gyakorolt rám, már csak azért is, mert sokkal több jelenetet tudtam általa a fejemben leforgatni, mint amennyit a rendezők a filmbe bele tudtak tenni. Hangulatilag hasonló, de sokkal "erősebb" alkotás. Illetve, trágárabb és durvább is, amit fontos kiemelni azért, mert sokan nem kedvelik az ilyesmit.:)

A Meztelen ebéd nagyon érdekes, amúgy. Az elején van egy írás az író perével kapcsolatban, a végén pedig szintén Borroughs tollából egy publikáció a drogokról (csak magához a regényhez kell gyomor, ám nekem tetszett).

2016. jún. 20. 02:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!