Milyen könyvet ajánlanátok?
Angolból eldönthetjük, hogy mi legyen a kötelező olvasmányunk annyi kikötéssel, hogy ne legyen túl rövid és angol író legyen a szerzője.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Az angol író alatt brit embert értetek, vagy bármilyen angol anyanyelvű szerzőt?
Ha amerikai jó, akkor:
Matt Ruff: Bad Monkeys vagy Alden Bell: The Reapers Are The Angels
Ha csak brit a jó, akkor:
Robert Holdstock: Mythago Wood
Hányadikosok vagytok?
Amúgy milyen suli ez, ahol angolon ti kötelezőt választotok? :D Mindenki vegye meg?
Angol anyanyelvű is jó köszönöm:))
Szent László Gimnázium és nem muszáj megvenni lehet könyvtárból is kölcsönözni(már ha megvan ott).
Ja hogy mindenkinek külön? Azt hittem, hogy úgy, mint ahogy általában szinte mindenhol, tehát mindenki ugyan azt olvassa, aztán elemzés, átbeszélés, stb.
Nem tudom, fiú vagy-e vagy lány és hány éves konkrétan, szóval kapsz egy nagy kupaccal, azt kiszemezgeted te mit akarsz.
Kate Milford - Greenglass House : ez elvileg gyerekkönyv, de baromi jó kis történet, nagyon választékos szókinccsel, szerethető karakterekkel, baromi szimpatikus volt a gyerek karakterek és a szüleik viszonya.
Naomi Novik - Uprooted : tündérmesés, inkább lányos történet, ahol van szerelem, meg kalandok. Nekem annyira nem tetszett, de neked simán tetszhet.
Emily St John Mandel - Station Eleven : egy hatalmas járvány és "világvége" után az amerikaiak kis településeken, elszigetelten élnek, egy színtársulat pedig közöttük utazgat. Közben megtudjuk, hogy hogyan történt a katasztrófa
V. E. Schwab - Vicious : két fiatal srác rájün, hogy szerezhetnének természetfeletti erőket, de ez nem a legjobbat hozza ki belőlük és egymással kell megküzdeniük. Nagyon jól olvasható, szórakozató volt.
Terry Pratchett és Neil Gaiman - Good Omen : egy angyal és egy démon meg akarják menteni a világot az Antikrisztustól, aki egy nagyszájú angol kisfiú. Én rommá nevettem magam, de a humor nagyon angol, arra készülj fel.
Garth Nix - The Old Kingdom-sorozat : fantasy, halottidézőkkel, zombikkal, YA, de nem a gagyi fajtából. Kifejezetten igényesen megírt sorozat.
Lev Grossman - The Magicians-sorozat : urban fantasy, de nagyon, nagyon más, mint általában. Itt a varázslat nem menővé tesz, hanem nagyon durván kiégsz tőle. Sokan utálják, de én nagyon szeretem. Érdekes élmény.
William Goldman - The Princess Bride : az összes tündérmesei elem paródiája. Nagyon vicces, jópofa történet.
Scott Lynch - The Lies of Locke Lamora : trükkös tolvajok egy fantasy, Velence-szerű városban, jó humorral, érdekes történettel. A sorozat többi része szerintem béna, de ez nagyin jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!