Milyen könyvet ajánlanátok, az alábbi szempotok szerint?
1.Legyen izgalmas, fordulatokkal teli.
2. Thriller, Sci-fi esetleg dráma is lehet, a lényeg, hogy ne egy átlagos tiniregény.
3.Amit olvastatok, és megfelel a kritériumoknak, azt írjátok meg a válaszban.
Összefoglalva, tehát egy izgalmas könyvet keresek, ami nem a szokásos tini-dráma (van valaki szerelmes lesz összejönnek). Szóval ez nem kell.
Nos. Ez egyaltalan nem tini drama, komoly mu. Rengeteg pozitiv kritikak szulettek rola. 2x600 oldalas. Háború a Földön.
A masik, amit ajanlanek az inkabb detetivregeny, mint thriller, de a nyelvezete sokkal egyszerubb. A Vidámpark c. regeny lenne az, ez is egy jo konyv lett, nagyon szerettem olvasni. 1x500 oldalas.
A harmadik ujbol egy detektivregeny tele izgalmakkal, a Shakespeare Titok. Errol is sok pozitiv velemeny van, ez is izgalmas szerintem, es egy nagyon hires írónő irta. Egy hatranya van, hogy ez kicsit nehez nyelvezetu. Van benne jopar idegenszo, szakszo, ezert nem art melle egy idegenszavak gyujtemenye. 1x400 oldalas.
Ezek nem tiniregenyek, felnottek is olvassak, izgalmas, tanulsagos kis konyvek. :)
Ha színvonalas, kortárs sci-fit keresel, akkor pl. ezeket ajánlom:
Dan Simmons: Hyperion-tetralógia
James S. A. Corey: Leviatán ébredése
Ernest Cline: Ready Player One
Brandon Hackett: Az időutazás napja
Andy Weir: A marsi
Orson Scott Card: Végjáték
Orson Scott Card: A holtak szószólója
Margaret Atwood: Guvat és Gazella
John Scalzi: Vének háborúja
Kim Stanley Robinson: Aurora
Cory Doctorow: Kis testvér
Ann Leckie: Mellékes igazság
Morgenstern: Északai cirkusz (elvarázsolt, komolyabb és engem elgondolkodtatott)
A könyvtolvaj (a kislány Liesel és az utcabeli többi család életét meséli el - a Halál - a második vh. idején... többnyire dráma)
Marsh: A rio negro árnyai (nyomozós, néhol kísértetek is felbukkannak)
Stephen King: Carrie, Állattemető, Cujo, Salem's Lot, Tóparti kísértetek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!