Ti mely könyveket választanátok kötelező olvasmánynak?
Nekem a Pál utcai fiúk és a Légy jó mindhalálig nem tetszettek, mert halálra untam, de a Kőszívű ember fiaival és az Egri csillagokkal semmi bajom nem volt. Persze vannak benn kevésbé jó részek, de majdnem minden könyvbe vannak unalmasabb dolgok.
Én tiniregényeket szoktam olvasni, de abból már rengeteget. Azok közül egyiket se ajánlanám kötelező olvasmánynak, mivel nekem akármennyire is tetszettek és hihetetlenül jók, de én lány vagyok, és nyilván egy fiú nem szívesen olvas lányregényeket... Szóval szerintem maradhatnak azok, amik jelenleg.
Szerintem egyedül a Vörös és feketét nem kellene erőltetni, nálunk senki nem tudta értékelni akkor, amikor olvasni kellett.
A Szent Péter esernyője és a Beszterce ostroma helyett lehetne más Mikszáth-regényt választani, nekem a Különös házasság és A fekete város is jobban tetszett. De összességében nincs nagy baj a kötelezőkkel, én nem támogatnám a modernebb kötelezők bevezetését.
2-es vagyok
Egyébként tetszik, amit a 3-as ír, lehetne minden évben egy szabadon választható könyv, ez ösztönözné a diákokat arra, hogy megtalálják azokat a könyveket, amik tényleg érdeklik őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!