Ha választhatnátok, melyik könyvet választanátok kötelező olvasmánynak? Miért?
Szerintem második osztályban (ált. iskola) az egyik Jacqueline Wilson könyvet kellene berakni. (Mondjuk a Tracy Beakert)
Azért, mert könnyű olvasmányok és egy ilyen korú gyerek jobban tud odafigyelni a gyerekeknek szánt könyvekre, mint pl a Vukra. (Személy szerint én nagyon unalmasnak találtam)
De későbbre az SzJG-t vagy valamelyik Lufit is kinevezném kötelezőnek.
13/L
Meg kéne adni egy oldalszámot, és annyit kéne elolvasniuk a diákoknak, majd véleményt formálni róla, bejött-e a számításuk, milyen változások voltak benne, idősebbeknek elvontabb kérdések pl. működőképes lenne-e egy olyan kapcsolat, társadalom stb.
Szóval tényleg elemezni, nem csak abból íratni, hogy milyen színű volt X szereplő ruhája. Sajnos Magyarországon nagyon a tartalmi dolgokra mennek rá nem a mondanivalóra; persze felnőtteknek szánt műveknél ez lehetetlen is lenne kisiskolás korban, amikor feladják őket.
"De későbbre az SzJG-t vagy valamelyik Lufit is kinevezném kötelezőnek. " Szjg,ez most komoly?attól hogy neked az tetszik szerinted ez a megfelelő kötelező olvasmány a diákoknak?
alapból a kötelező olvasmányoknak az lenne a céljuk hogy olvassanak a gyerekek és megszerettessék velük az olvasást,és az évtizedek során elérték az ellenkezőjét,bárfó,mindenkinek magának kéne kiválasztani egy olyan olvasmányt amit tényleg elolvas a gyerek,még ha ez egy gyűrűk ura vagy egy harry potter,hiába nem tekintik irodalmi műnek a begyepesedd maradiaknak de legalább olvasnának valamit,mert annak nincs értelme hogy egy 12-13 éves gyereknek betesznek kötelezőnek egy kőszívű ember fiait ami egy bőven felnőtt olvasmány és a gyerek vagy átszenvedi úgy hogy alig érti meg a könyv lényegét,csak a történetét érti,vagy elolvassa rövidítettbe,aminek megint csak annyi értelme van hogy a történetét megérti
ha én tanár lennék, és szabad kezet kapnék a témában, akkor feladnék (szinte) minden stílusból egyet. Pl.: egy sci-fi-t, egy fantasy-t, egy romantikát, egy krimit, egy disztópiát, egy humorost, stb. Feladnám, hogy mindenki olvasson el legalább kettőt ezek közül, és miután elolvasta, írja le, hogy miért ezt a kettőt választotta, miért tetszik neki a fantasy, ha azt választotta, vagy a romantikát.
És természetes maguk a könyvek is hivogatóak lennének. Pl.: Csúfok trilógia, Alaska nyomában, Rejtő Jenő könyvek, Harry Potter, Gyűrük ura, Az éhezők viadala trilógia, stb.
De nekem az eddigi házilvasmányok közül a Pál utcai fiúl, Az egri csillagok és a Két koldusdiák, meg Tom Sawyer kalandjai kifejezetten tetszettek :)
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!