Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Harry Potter-mizéria: Ha...

Harry Potter-mizéria: Ha szereted Rowling könyvsorozatát, akkor miért szereted, mi fogott meg benne? Ha olvastad, de nem szereted: mi az oka?

Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat!

2016. márc. 31. 10:22
 1/8 anonim válasza:
Én először filmben láttam őket. Igazából ezen nőttem fel, szerintem ennek a generációnak ez nolyan mint az előzőnek a Star Wars. Most úgydöntöttem hogy ek is olvasom őket és megéri mert sokkal nyíltabb világláást ír le. :) Én imádom. 15/L
2016. márc. 31. 11:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Az elso harom konyvet elolvastam; erdekes es olvasmanyos volt. A negyedikbe beleuntam es abbahagytam.
2016. márc. 31. 11:07
 3/8 anonim ***** válasza:

Én is a Harry Potter könyvekkel nőttem fel, kb. 10-11 éves lehettem, amikor megkaptam az első kettőt, aztán meg folyamatosan vártam, mikor adják ki a következőket. :)

Szerintem izgalmas, cselekményes, részletesen felépített a világa. A szereplők pedig szimpatikusak, de nem tökéletesek, hanem hús-vér emberek, akik néha hibáznak. Illetve az értékrendje is nagyon a helyén van. Nevel és szórakoztat egyszerre.

2016. márc. 31. 12:03
 4/8 anonim ***** válasza:
Engem a mágusok világa fogott meg, meg az iskola. Maga a történet is érdekes, de annyira nem azonosultam a szereplőkkel.
2016. ápr. 1. 16:01
 5/8 anonim ***** válasza:

Először én is a filmeket láttam, aztán olvastam a könyveket.Sajnos én nem nőttem fel a Harry Potter könyvekket, 3 éve ismerem ezt az egészet de nagyon örükök hogy rábukkantam.Rengeteg mindenben segített,kicsit fel is nőttem vele és életre szóló tanulságokról olvashattam benne.

Hogy mi fogott meg? Minden:D Ez egy eszméletlenül részletesen kidolgozott világ,és minden része tetszik, nem lehet megunni ha valaki tényleg érti a lényegét.

A Harry Pottet szerettette meg velem az olvasát és az írát egyaránt:)

16/l

2016. ápr. 2. 09:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Őszintén nem tudom mi tetszett benne ennyire:D De többször végigolvastam a sorozatot, minden apró részletet tudtam kb, folyamatosan ezen járt a fejem. Amikor először befejeztem a sorozatot komoly fájdalmat éreztem hogy nincs több:D De nem tudom megmagyarázni miért. Talán a világ komplexitása, az izgalmas történések. Nem tudom:D De azóta is nagyon szeretem, pedig 7-8 éve olvastam utoljára. 18l
2016. ápr. 2. 19:01
 7/8 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

Kedves 5-ös válaszoló: a HP könyvek után milyen jellegű könyveket vettél a kezedbe? Úgy értem, mindenevő lettél, vagy maradtál ennél a műfajnál?

(Mindenkinek mentek a zöld pacsik :)

2016. ápr. 4. 10:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Engem 15 évvel ezelőtt azzal fogott meg igazán, hogy miközben olvastam belecsöppentem a történetbe. Ott éltem velük és bár a roxforti levelemet még nem kaptam meg, de talárom már van! :D Azóta is, ha rosszul érzem magam, vagy magányos vagyok, ha csak úgy várok a buszra, vagy sétálok a téli hóesésben, vagy az ágyamban szenvedek egy esős napon, elképzelem, hogy épp a Hugrabug házában ülök a kandalló előtt egy kényelmes fotelben, könyvet olvasok és vajsört iszogatok, vagy éppen a roxmortsi utakon sétálgatok, esetleg Piton bájitaltan óráján koncentrálok. :D Mi ez, ha nem varázslat? :)
2017. okt. 16. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!