Csak én nem találkozom magyar író tollából származó fantasy vagy sci-fi könyvekkel? Vannak egyáltalán?
Figyelt kérdés
Tény, hogy a magyarok körében pedig mindkét műfaj közkedvelt, sajátos netes oldalaink pl. az RFPG-k, amik ezekben a témákban mozognak... Valahogy mégsem találkoztam olyan magyar íróval, aki ilyen témában alkot. Le lenne az irodalmunk maradva ezen a téren? Csak én érzem, hogy jól jönne a felfrissülés, egy kis újdonság a téren?2016. márc. 21. 21:51
1/13 anonim válasza:
Per pillanat meg nem mondom kik az ürgék, de tesóm szobájában úgy 150 db magyar író tollából származó sci-fi vagy fantasy van. Angol álnéven keresd őket, egyik sem Kiss Jóska néven ír. :)
2/13 anonim válasza:
Nemes István - alias John Caldwell, Jeffrey Stone és még húsz másik álnév alatt vannak munkái. Sok könyvet írt.
3/13 TR75 válasza:
Jaja, Nemes István írta Mark F. Wilson néven a a Terminátor-történeteket
Markovics Botond = Brandon Hackett
Gáspár András = Wayne Chapman, Damien Forrestal, Ed Fisher, Lampert Gordon
Galántai Zoltán
Szántai Zsolt = Kyle Sternhagen
5/13 anonim válasza:
Tobbszaz, talan tobbezer fantasy es sci-fi konyv van, melyet magyar iro irt. Pl a Cherubion, Beholder, Delta Vision, Tuan kiadok konyveinek nagyresze... De (majdnem) mindegyik iro angol alnev alatt ir, mert... talan igy jobban eladhato? Egy "Wayne Chapman" profibban hangzik, mint egy "Gaspar Andras".
6/13 anonim válasza:
+ az előzőekhez:
Brandon Hackett is magyar (Markovics Botond)
Raana Raas is magyar (Görgey Etelka)
On Sai szintén (Varga Beáta)
Ha jobban kinyitod a szemed meglátod milyen sok magyar szerző van.
7/13 anonim válasza:
Nemere István, mint örök klasszikus, ráadásul ő nem is álnéven ír
8/13 anonim válasza:
a fentieken kívül még:
Vavyan Fable - nem csak krimit, hanem fantasy-t is ír
Phillip Messier-nek pedig van egy (szerintem nagyon szuper) sci-fi sorozata
10/13 anonim válasza:
Raoul Renier magyar fantasyíró,és szerintem állati jók a könyvei
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!