Harry Potter olvasása angolul?
Attól függ, ha tényleg nagyon kezdő vagy, akkor olvass el mondjuk egy oldalt magyarul, aztán ugyanazt az oldalt angolul, és utánna olvasd össze mondatonként. Lassan fogsz haladni, de ahogy fejlődsz, fejlődni fog a tempód is.
Ha középszinten vagy, nyugodtan belekezdhetsz a könyvbe, de sokat segít, ha előtte már olvastad. :)
Én hatalmas rajongóként minimum kétszer elolvastam már az egész Harry Pottert amikor eldöntöttem hogy angolul is elkezdtem.
Habár én középszinten beszéltem angolt amikor elkezdtem de szerintem egy kezdőnek se lehet annyira nehéz, mondjuk alapszinten tudni kell hozzá.
Úgy csináltam hogy elolvastam egy oldalt, aláhúztam az ismeretlen szavakat aztán egy kis cetlire ráírtam kiszótárazva ezeket és becsúsztattam az adott oldalhoz.Ezeket később újra átolvastam és így új szavakat is tanultam:D
Azért kéne először a magyar változattal kezdened mert a Harry Potter tömve van olyan kifejezésekkel amiket nem fogsz szótárakban megtalálni, mert a HP univerzum részei:D
De tényleg sokat segít hogy a magyar változattal összehasonlítod, csak szerintem előtte tényleg érdemes elolvasni is.
Hát nem tudom, úgy nehezebb lesz megérteni én a helyedben az elsővel kezdeném:)
Más könyvtárban is megnézheted, vagy ha más nincs, ott van a pdf is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!