Hogy dolgoztátok föl magatokban Orwell 1984 c. regényét?
Már vagy fél éve olvastam a regényt de még mindig a fejemben motoszkál egy gondolat .
Valóban lehet ennyire tehetetlen az ember az elnyomással szemben ? Valóban én is a kínzások hatására megtudnám szeretni Nagy Testvért ?! Akár még a családomról/szerelmemről is lemondanék csak hogy nekem ne fájjon a kínzás ? Ennyire átlehet nevelni az embert ?!
Ezzel a gondolattal nem tudok megbirkózni és ha elfogadom akkor pedig egy szar tehetetlen embernek érzem magam akinek nincs tartása , mert úgy érzem én is megszeretném a Nagy Testvért és még képes is lennék lemondani szerelmemről csak hogy menekülje !
Mindannyian ilyenek vagyunk ? Egyszerűen nem akarom elhinni ! Testem minden porcikája tiltakozik ... de legbelül érzem hogy hiába én is behódolnék és megszeretném a nagy testvért !
Erre a következtetésre jutva egy szar embernek érzem magam ... és folyton azon rágódom mit kellett volna másképp tennie Winstonnak ... egyáltalán tehetett volna valamit ? Van menekülés egy ilyen helyzetből ?
Nézz körül!
Szerencsére azért még távol vagyunk ettől, de ha megnézed, az ország fele rajong egy olyan kormányért, aki ahol tud, megkeseríti a polgárok életét. Kiszúrtak már a betegekkel, a tanulókkal, az orvosokkal, a trafikosokkal, szinte mindenkivel, stb, mégis milliók támogatják.
De ha durvább dolgot akarsz látni: Hitler, Sztálin. Genya alakok voltak, mégis szívből rajongtak érte az emberek.
A tehetetlenség, kétségbeesés sokmindent kihozhat az emberből. Bár én szeretni nem tudnék olyasvalakit/valamit, aki/ami alapvetően rossz, de a szükség nagy út, az ember a túlélés érdekében sokat el tud tűrni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!