Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek egy 16 éves lány...

Szerintetek egy 16 éves lány olvasson Orwelltől?

Figyelt kérdés

Leginkább az Állatfarm és az 1984 c. regénye érdekelne, szerintetek nekikezdjek?

Legtöbbször YA regényeket szoktam olvasni, de vágyok már egy komolyabb hangvételű könyvre, nem beszélve arról, hogy jó lenne kicsit művelődni. Egyik osztálytársam már olvasott tőle, de úgy hiszem, hogy szellemileg jobb/érettebb nálam. Érzelmileg nem biztos.

De úgy gondolom, megérteném a mélyebb tartalmát is, szerintetek elolvassam vagy csak később? Ti hány évesen olvastátok először?

2015. okt. 1. 19:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elolvashatod, én kb 14-15 évesen olvastam először mindkettőt :)
2015. okt. 1. 19:56
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én sztem olyan 17-18 évesen olvastam az Állatfarmot, mert csak akkor tudtam róla,h létezik :D De sztem elolvashatod nyugodtan.
2015. okt. 1. 19:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Az Állatfarmmal kezd, rövid, tömör, könnyen érthető. 17 éves lehetem, amikor olvastam.
2015. okt. 1. 21:55
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Állatfarmot vagy 14 vagy 15 évesen olvastam, nagyon tetszett teljesen lejött az üzenet, nem a legnehezebben megfejthető könyvek közé tartozik azért, a szimbólumrendszere elég világos:)
2015. okt. 1. 22:16
 5/10 anonim ***** válasza:
48%

Nemsokára úgyis kötelező lesz az 1984, nem? Szerintem nem gond, ha elolvasod, bár most folytattunk egy vitát itt, hogy megfelelően értékelnéd-e a befejezést, vagy még nem vagy felkészülve rá. YA-irodalom után talán kicsit nagy falat.

Az Állatfarm valamivel könnyebb, és ha itt 14-15 évesek azt állítják, a szimbólumrendszere tökéletesen érthető, akkor legyen. Én hatosztályos gimnáziumba jártam, emiatt a szovjet történelem nekem sokáig kimaradt, 17 éves koromnál előbb meg sem értettem volna rendesen a művet. Ha úgy érzed, menni fog, hajrá. (Oké, ennek hiányában is teljes és értékelhető regény, de ugyebár nem egy sima fabuláról van szó.)

2015. okt. 2. 11:16
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Persze olvashatsz, de azt tudnod kell, hogy az 1984 nagyon durva. NAGYON.
2015. okt. 5. 00:32
 7/10 A kérdező kommentje:
Mi benne a durva?
2015. okt. 5. 20:39
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

Miaza Állatfarm?

és ki az az Orwell? '-'

Én leragadtam Dan Wellsnél, és Brandon Hackettnél \:

2015. okt. 10. 14:21
 9/10 anonim ***** válasza:
19%
A könyv vége felé a főhőst pszichikailag elég jól megkínozzák. Meg aztán az egész világ egy kész rémálom.
2015. okt. 11. 11:57
 10/10 A kérdező kommentje:

BTW: Elolvastam az Állatfarmot és valami zseniális! Nagyon tetszett, az utolsó mondat egyszerűen fantasztikus és furcsán ismerős volt valahonnan. Kirázott a hideg.

De most félek nekikezdeni az 1984-nek, szerintem kicsit várok, hogy leülepedjen az Állatfarm, vagyis kicsit még "emésztem".

2015. okt. 12. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!