Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen lett a regény részletem?

Milyen lett a regény részletem?

Figyelt kérdés

Hol volt hol nem volt … Keress egy nagy házat , mindegy hogy néz ki csak nagy legyen ! Aztán keresd meg a ház legnagyobb szobáját és ülj a közepére ! Most nézz föl és add át magad a csodának ! Mi az hogy nem látsz semmit csak a fehér plafont ? Nem látod a három fejű kecskét ahogy legeli a király udvarának füvét ? Nem látod a királyt ahogy legeli a három fejű kecske udvarának füvét ? Micsoda pimasz hazugság !! Talán nem elég nagy házat kerestél ! Talán nem elég nagy szobát találtál ! … Na mindegy ha nem látod akkor nem , akkor hát én mesélem el !

Fekete páncélt nem mindenki tud kovácsolni ! Fekete földből , fekete aranyból és fekete fűből kell elkészíteni azt ! A három hozzávalót egymásba kell olvasztani és az olvadékból a páncélt kell ki-kiönteni! Jól jegyezd meg ! Mert ez a kulcs szó : „ki-kiönteni” ! Kiönteni egy páncélt bármelyik mezei kovács tud de a ki-kiöntéshez tehetség és annál is nagyobb tapasztalt kell ! Az a kovács aki Fekete páncél készítésére adja a fejét az életével játszik ! Sokan a kezdők közül a gazdagság reményében próbálkoznak a Fekete páncél elkészítésével de legtöbbjüknek a karja vagy lába oda veszik a művelet alatt ! Mert nem elég csak az elméletet tudni , ahogy mondtam ide tapasztalat kell és ez alól a legnagyobb tehetség sem kivétel !

De miért is olyan különleges ez a páncél ? Miért is csak a legnagyobbak készíthetik el ? … Ne gondolj nagy dologra ! Az emberi butaság által teremtett egyetlen szóval megmagyarázhatjuk e páncél különlegeségének okát … ez pedig a Divat ! A lovagok ugyanis szeretik a szépet , azt ha megmutathatják hogy ők milyen gazdagok elegánsak és divatosak … Szürke páncél mi az nekik ?! Ha nem piros vagy legalább kék a páncél színe akkor azt fel sem veszik ! Aki pedig feketét hord ?! Azt mindenki becsüli az égig magasztalja !

Zarkamo a király fia , a koronaherceg szintén fekete páncélt hord .

„Milyen gyors” – mondják az emberek ,

„Milyen erős!” – mondják mások ,

„Milyen elegáns!” – mondják az udvarhölgyek

„Milyen egy semmirekellő alak ez a fiú” – mondja az apja …

Apja id. Zarkamo még a régi korok szellemében nevelkedett , számára az egyetlen erény csak a nyers erő ! Fiát is így próbálta nevelni de az új kor szelleme megfertőzte őt is !

2016. jan. 31. 18:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Értelmezhetetlen pongyola katyvasz.
2016. jan. 31. 18:52
 2/4 anonim ***** válasza:
Nézd, nekem a nwm szokványos kezdés felkeltette az érseklődésemet annyira, hogy elolbassam. De nem biztos, hogy érdemes ennyire sok körítéssel indítani a történet bemutatását.
2016. jan. 31. 19:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Bocsánat az elírásokért, tabletről vagyok...
2016. jan. 31. 19:04
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez valami borzasztóan semmitmondó szar. Kecske, király, aztán valami páncél. Összefüggés nulla. Az elején azt írod, hogy nagyra gondoljunk, a vége felé meg, hogy ne nagyra. Indokolatlan ellentmondás.

Plusz pár írói tanács:

- Írásjelek elé nem kell szóköz csak is mögéjük.

- Felkiáltójeleket csak és kizárólag párbeszédekben alkalmazz. (Van kivétel, nagyjából a kézirat léíró részek mondatvégi írásjeleinek a 0,0001%-a.) Egyszer egy író - sajnos most nem ugrik be, hogy ki - az mondta, hogy a leíró részben lévő felkiáltójelek olyanok mintha a saját vicceiden nevetnél.

- A történeted nagyon kusza, még talán te magad sem tudod, hogy mit akarsz leírni. Készíts vázlatokat mielőtt belekezdesz az írásba.

- Ne regénnyel kezdj. Novellázz.

Gyaníthatóan ez az első írásod. Semmi baj. Az első írásoknak törvényszerűen borzasztóan semmitmondó szaroknak kell lenniük.

2016. jan. 31. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!