Van annak esélye, hogy találjak minőségi, gimnáziumban játszódó regényt?
És itt nem az SzJG-re, a Hűvösvölgyi sulira, meg ezekre gondolok.
Érdekelne egy olyan történet, ami a tényleges gimnáziumi létről szól, nem egy high school musical, hanem inkább a belső világ fejlődéséről szól. Nem feltétlen kell, hogy romantikus legyen, inkább a főszereplő személyiségfejlődése lehetne a középpontban, legyen ez akár a világkép, szexuális irányultság, álmok és stílusok megtalálása.
Nem ismerek ilyen könyveket, mondjuk idáig nem is nagyon kerestem, mert amit olvastam gimiregényt (Szent Johanna, 11 évesen), az borzalmas volt, és most inkább krimikben és fantasykben utazok. Mégis, jó lenne ha lenne valami ilyesmi.
16/L
Szia!
Ha nem próbáltad még, szerintem olvass bele Kemény Zsófi: Én még sosem c. könyvébe.
Szerintem klasszisokkal igényesebb, mint az SzJG. Van hibája ennek is, de a kívánságlistád alapján mégis eszembe jutott ez a regény.
Nem elsősorban a gimnáziumi életről szól, inkább a három, 17-18 éves főszereplő monológjai alapján bontakozik a történet. Romantika van benne, de nem csöpög. Útkeresés, stíluskeresés is. Nem kimondottan könnyed hangulatú.
A néhány banális helyzet ill. megoldás ellenére szerintem egy próbát megér, hátha tetszene.
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
(A Légy jó mindhalálig-ot olvastam :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!