Egy könyvet tervezgetek, az alap téma megvan, és kéne pár ember aki rákukkant, hogy miken kellene javítanom. Valaki?
Persze nem szeretnék lelőni mindent,egyszerűbb ha ne mis mondok semmit,csak annyit szeretnék hogy egy-két ember vessen rá pár pillantást.
Nem-e túl sablonos,elcsépelt stb.Azt nagyon megköszönném. :)
Ha küldtök nekem üzenetben emailcímeket szívesen elküldöm,csak egy kisebb részletet küldök,5-6 perc alatt végig lehet rajta szaladni.
Nem csak könyvmolyok véleményét várom,akárki kritikáját szívesen meghallgatom. :)
Nos a helyesírási hibák alap dolgok még hiszen egy kezdő verzió,egy terv,egy piszkozat ha úgy tetszik.
A másik dolog ami miatt homályos lehet a dolog az az hogy a könyv egy katonáról szól aki elveszítette az eszméletét a fronton,és a kórházban tér magához ott kezdődik el a történet,és szépen nyeri vissza az emlékeit stb. Ezt pedig szerintem E/1 ben sokkal "kényelmesebb" írni.
Attól, hogy csak egy kezdetleges dolog, még figyelhetnél, ez a te igénytelenségedet mutatja, főleg úgy, hogy már másoknak szeretnéd megmutatni. Nyilván az lesz a véleményünk, hogy oda sem figyelsz a munkádra, ami rossz jel.
Technikailag sem valami jó. Szóismétlések, zavaros mondatok, van, hogy magyartlan szavakat írsz (hallatszódik??? hallatszik lesz az), aztán meg ode nem illően fennkölt akarsz lenni (kémelel, mikor csak ránézett valamire).
A logikát meg nem látom sehol. Ha valaki kómában van, de aztán kiniytja a szemét, akkor a szerettei nem fognak szó nélkül kisétálni. Azért valami reakció csak lesz.
Nekem úgy tűnik, hogy nem tetszik a negatív kritika és magyarázni akarod a bizonyítványt. Ha fejlődni akarsz, akkor ezt hagyd abba. Nem, még közel sem vagy jó, szóval neked a fejéődésen kell dolgoznod.
Te jó ég dehogy próbálok mentegetőzni,maximum érvelni amellett amit csináltam.
De egyébként akkor ezek szerint zavaros az egész,egyszerűbb ha hagyom és új vonalon indulok el vagy csak írjak át egy két mondatot esetleg tegyek bele még pár mondatot mert így kissé kivehetetlen a történés?
Teljesen mindegy, hogy vázlat vagy végleges szöveg, nem szabad így összehányni. Nem csak akkor kell helyesen írni, ha már a végleges verziót írod, hanem mindig. Vagy tudsz helyesen írni, és akkor mindig tudsz, vagy nem tudsz, és az baj.
Az alapvető gond az, hogy túlírod a jelenetet. Írtál pár száz szót arról, hogy valaki kinyitja a szemét. Ha ez egy kómás beteg, és valaki ott van mellette, valóban reagálnia kellene, hogy a beteg felébredt.
Sok a logikátlanság:
pl csak foltokban lát, de azért felfogja, hogy bimbózó tulipánok vannak mellette.
a pislogás azt jelenti, hogy lecsukja, majd ki is nyitja a szemét, nem áll meg félúton, mert az nem pislogás.
Ezek csak példák. Sokat kell még rajta dolgozni. Első lépés az lehetne, hogy kiszeded belőle az elgépeléseket.
Hacsak ez korban nem régebben játszódik, vannak gépek, amik jelzik, ha egy kómás beteg felébred, nem arra hagyatkoznak, hogy valaki éppen észreveszi-e, hogy félig kinyitotta a szemét. Át kell gondolnod, logikus-e valami, nem csak leírni, mert szerinted épp hangulatos.
Értem én, hogy részletesen átadod a helyzetet, de ez túl sok. Az olvasónak elege lesz belőle, hogy egy oldalon keresztül arról olvas, hogy x kinyitotta a szemét. Legalábbis nekem sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!