Mit gondoltok a blogomról?
Sziasztok!
Tegnap indítottam egy blogot, amiben egy étkezési zavarokkal küzdő balett-táncos lányról írok (nem épp szokványos téma, tudom). Még sosem írtam blogot, csak hobbiból irogattam mindenfélét.
Arra lennék kíváncsi, mit gondoltok az írásmódról, a design-ról és hogy szerintetek min kéne javítanom ez alapján a két bejegyzés alapján, amit eddig megosztottam. Természetesen negatív kritikákat is meghallgatok, de ha lehet, építő jellegű válaszokat adjatok, mert nem vagyok kíváncsi mások anyázására (már bocsi).
Na de, nem húzom tovább a szót, itt van a blog:
Egyes válaszoló!
Nekem nincs semmi bajom azzal, ha nem tetszik a blogom. Viszont a válaszodban hol volt a kritika a design-ról és az írásmódról? :D
Egyelőre folytasd a történetet, ennyiből még nem lehet igazán értékelhető kritikát adni. Az helyes, hogy nem szokványos téma, és mivel ezt is hobbiból csinálod, elsősorban magadnak írd (lélekben), persze attól még mehet a blogra. Most írtál két bekezdést a történetből, még az sem teljesen világos, hogy ez már egy bevezetés, vagy még csak vázlat, akár történetben elé is kerülhet valami. Majd ha már lesz bonyodalom, párbeszédek, akkor lehet értékelni, egyelőre úgy tűnik, a fogalmazással nincs gond.
A design:
A ciánkék szöveget picit törtebbé venném, az rikít ebben a visszafogott szívvilágban. A főcím színe meg lehetne kicsivel világosabb. És ha nem muszáj, nem használnám a Monotype Corsiva típust, bár még a normálisabb szkript-betűk közé tartozik (pl. el lehet olvasni), rengeteg blogon visszaköszön, és azt a butácska "jól akarok kinézni" benyomást adja.
A tényleges szöveghez pedig keresnék a Copse helyett olyan betűtípust, amelyik teljes egészében támogatja a magyar karakterkészletet, igénytelenségről árulkodik, hogy az őŐűŰ betűk másképpen néznek ki, még ha elsőre nem is olyan feltűnő.
Egyébként hacsak nincs különösebb indokod rá, nem érdemes többfajta betűtípust belekeverni.
nem is rossz
arra számítottam, hogy tele lesz helyesírási hibákkal, szóismétlésekkel stb, mint sok más ilyen blogban
de nem, ez meg már kezdetnek jó :D
a történeted ennyi alapján érdekesnek tűnik, de persze sokkal több kell ahhoz, hogy véleményt lehessen alkotni
esetleg annyi, hogy néhány szókép kicsit erőltetett
értem, hogy szándékosan raktad bele és van ahova illik is, de van amelyik nem passzol
1-2 mondatot át lehetne fogalmazni, de amúgy elsőre szerintem jó
a design tetszik, a szöveg olvasható, a színek is passzolnak
Miért hagytad abba?
A kezdet jó. :)
Szerintem is ígéretes kezdet lenne. Komolyabb kritikát nem írnék, de határozottan pozitívum, hogy valamelyest kiemelkedik a tucatblogok közül. Legalább látszik a történeten valamennyire, hogy nem a blog megléte miatt van erőltetve.
A történet alapja végre nem a szokványos, több sebből vérző, tipikus, nyáltól csöpögő tinirománc (és remélem, nem is alakul azzá). Viszont ha komolyan akarsz foglalkozni a témájával, és valami tartalmasat kihozni belőle, ahhoz sok kutatómunkára lesz szükséged, de még jobb, ha hasonló problémákon átesett emberekkel beszélsz. Olyasvalakinek, aki nem élt át tényleges anorexiát, nagyon nehéz beleképzelnie magát és hitelesen visszaadnia egy történetben.
Helyesírásilag talán az egyetlen, amit megjegyeznék, hogy kötőjelek (-) helyett gondolatjeleket (–) használj, valamint a közbeékelt mondat és a gondolatjelek közé ne felejtsd el a szóközöket kitenni.
A fogalmazásmódod jó, nem próbálod ugyanazt a félmozdulatot egész oldalon át elemezni, igaz, ezután a részlet után valami a történetet előremozdító eseménysor nem ártana.
A designt nem tudom, mennyiben módosítottad a kérdés kiírása óta, de szerintem elfogadható. Nekem mondjuk enyhén bántja a szemem a háttér, túl kontrasztos – túl sok a fehér a jobb szélen. A cím pedig valóban túl sötét. A téli kép fölött áttetsző sötét háttéren szinte olvashatatlan.
Egyébként, csak azért ne vezess blogot, hogy legyen. Ne akard csak emiatt erőltetni, mert hamar észrevétlen hibákba esel. Ne kapkodd el, inkább írj meg hosszabb részeket magadnak, majd tedd félre, olvasd át, javítsd. S csak mindezek után publikáld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!