Tudnátok olyan könyveket írni, amiket egyszer "muszáj elolvasni"?
Nagy klasszikusokra gondolok vagy nem tudom hogy fogalmazzam meg :) Szóval ilyen nagyon ismert könyvek.
Amik már megvoltak:
A kis herceg
Vörös és fekete
Zabhegyező
A Da-Vinci kód
Frankenstein
Egerek és emberek
Meg olvastam már sok Kafka, Meg Cabot, Coelho, Bret Easton Ellis könyvet pl.
Olyanok érdekelnének, amik ilyen nagyon ismert könyvek és jó is :)
Leginkább külföldi, bár magyar is jöhet bár magyar szerzők közül egyedül Csáth Géza tudott lekötni, esetleg Örkény vagy Márai.
Hesse-Sziddhárta
Hamvas Bélától bármi, ami akad
Szepes Mária -A Vörös Oroszlán
Dosztojevszkij művek.
Marquez: Száz év magány
Orwell: Állatfarm
Svejk
Üvöltő szelek - megmondom őszintén ez egy olyan könyv, amivel valahogy úgy vagyok, hogy amelett, hogy csoda jól van megírva, olyan vad gyűlölettel olvastam, hogy az adott egy plusz élvezetet neki. Szerintem ezt a történetet nem lehet szeretni. Nekem nem volt benne olyan szereplő, akit szerettem volna, de mégis egyszerűen iszonyú jó könyv azért, ahogy megvan írva, hogy a szenvedélyes szeretetről és szenvedélyes gyűlöletről szól és annyira jól eléri, hogy az olvasó is szenvedélyesen szeressen és gyűlöljön szerintem. Csípem, hogy ennyire erősre sikerült minden szereplő. Szerintem egy ilyet sokkal nehezebb (jól) megírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!