Milyen sorrendben érdemes elolvasni a Tolkien könyveket?
Filmben láttam a gyűrűk urát és a hobbitot is, de most el szeretném olvasni az összes Tolkien könyvet egyben.
Gyűrűk ura - Hobbit - Szilmarilok sorrendben kellene haladnom szerintetek, vagy inkább kezdjem a Szilmarilokkal egyből? A másik kettőnek a sztoriját a filmből azért ismerem, és a Szilmarilok után elolvasnám azokat is..
Aztán e 3 könyv után meg jöhet a többi kiegészítő könyv Tolkientől.
Háát, szerintem annyira nem ofntos sorrendbe olvasni, szerintem elöszőr olvasdd el a gyűrűk urát és ott lévő kiegészítőket, azért azt mert abbol láttod , hogy könyvben tetszik-e. Mert a 3 közül az a legolvasmányosabb.
Nekem a Hobbit például unalmas volt, a Gyürük ura meg nagyon tetszett. A 3. nem olvastam, de állítülag az is jobb mint a Hobbit.
Van olyan akinek hiába tetszett a film, már a gyűrűk urát sem bírta elolvasni, szóval én azal kezdenék mert az egy jó teszt.
Elsőként a Gyűrűk ura trilógiát olvasnám.
Igaz, hogy A hobbit (A babó) a Gyűrűk ura előzménye, de sokkal egyszerűbb, stílusában is más; engem nem kötött le. A filmtől nagyban különbözik.
A Szilmarilokat csak akkor olvasd, ha nagyon érdekel Középfölde mitológiája, történelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!