Milyen sorrendben érdemes elolvasni? (Gyűrűk ura)
Figyelt kérdés
Ugye van A Hobbit, a trilógia, A szilmarilok, és aHúrin gyermekei, hogy lenne a legjobb olvasni őket?2015. jan. 25. 18:09
1/6 anonim válasza:
Ugyan A szilmarilokat és a Húrin gyermekeit még nem olvastam (szégyen a fejemre), véleményem szerint A hobbitok A Gyűrűk ura előtt olvasd. Én fordítva olvastam, és nekem A Gyűrűk ura után icipicit csalódás volt A hobbit, mert az sokkal inkább mese, mint fantasy regény. Attól még az is nagyon jó, de ha azzal kezdesz, akkor A Gyűrűk urában már csak pozitívan fogsz csalódni :)
2/6 anonim válasza:
Javasolt abban a sorrendben, ahogy megjelentek. :) A hobbit - GyU - A szilmarilok - Húrin gyermekei. Igaz, hogy az utolsó kettő sorrendjével lehet vitázni, mert a Húrin is csak egy kis rész, ami amúgy félig megtalálható A szilmarilokban (mármint tényleg... szó szerint... ne új regényt várj), de szerintem jobb először a teljes mitológiával és az alapokkal tisztában lenni, hogy utána tudd értékelni a történetet részletesebben kifejetve. A jellemekre jobb rálátást ad (valamivel logikusabbá válik a történet, és tragikusabb, de a nyakamat tenném rá, hogy az öreg Tolkien még most is elégedetlen lenne vele).
3/6 anonim válasza:
Másodikkal értek egyet, meg is mondom, miért: A hobbitnak elég gyermeteg a története, a stílusa, ráadásul valóban A Gyűrűk Ura előzménye. A Szilmariloknak meg az álljon neki, aki már beleszeretett a tolkieni világba, különben kevésbé emészthető.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat!:) Meggyőztetek, megjelenési sorrendben fogom őket elolvasni:)
2015. jan. 26. 15:11
5/6 anonim válasza:
Szerintem is jobb A hobbittal kezdeni, de azt azért tegyük hozzá, hogy nem azért gyermeteg a története, mert rossz, hanem mert valóban gyerekeknek készült, a többivel ellentétben.
6/6 Kis Sanyi válasza:
Három évvel az előttem válaszoló után:
1. A hobbit (vagy a bábó ha a régi fordítás van meg): Igen. A hobbit az tényleg gyerekeknek készült, viszont baromi jó. Sokat utazom, így volt rá példa hogy elnevettem magam egyes részeknél a vonaton :D
2. A trilógia: A Hobbit utána ajánlom a Trilógiá!!!!! De azt 2x olvasd végig. Legalább!!!!
3. A szilmarilok: Ezzel nehéz dolgom volt. 2 évem ment rá még végig szenvedtem. Elolvastam néhány oldalt, felraktam a polcra, pár hónap múlva ismét elővettem . . .
4. Húrin gyermekei: Hát, ez olvasótól függ. Vegyél sok zsebkendőt :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!