Tudnátok nekem olyan könyveket írni, ami 12+-os, és muszáj elolvasni? Lehetőleg (nem muszáj) legyen fantasy. Kösz!
Heló!
Ne mazt mondanám, hogy muszáj elolvasni. Inkább úgy mondom, hogy számomra nagyon jó olvasnivalók voltak, amiket még most is elősveszek, és beléjük olvasok.
Darren Shan vámpírkönyvek, Harry Potter, Bartimaeus-trilógia, Gyűrűk Ura, Warhammer Felix és Gotrek sorozat, Warcraft könyvek - leglaábbis a trilógia mindenképp.
Semmit nem muszáj elolvasni. Ezt annyira nem szeretem. A könyvekre úgy gondolok, mint pl. egy pár cipőre, vagy nőknél mondjuk egy alapozóra. Te bizonyos típusú ember vagy (türelmes, türelmetlen, az olvasási képességeid bizonyos szinten vannak...), vannak igényeid (a főszereplő típusa, klisék, a világ felépítése...), bizonyos kimenetelt vársz (elgondolkodtasson, megöbbenj, a végén boldog legyél...). Aztán van x könyv, amiben a különböző dolgok különböző képpen keverednek. Neked meg kell találnod, ami a te elvárásaidnak megfelel.
A klasszikusokat sem muszáj olvasni és szeretni. Nekem pl. a Gyűrűk ura nem a legnagyobb kedvencem, sem pl. Pratchett Korongvilága. A nagyon népszerűek között Brandon Sanderson és Robin Hobb azok, akiket az istennek nem tudok megszeretni, pedig rengeteg ember szerint MUSZÁJ olvasni őket, mert fantasztikus zsenik.
Leon Uris - Csatakiáltás
Letehetetlen, és habár világháborús, nem durva, minden szereplô a szívedhez nô. :)
Rejtô Jenô könyvei (A három testôr Afrikában, Vanek úr Párizsban, A szôke ciklon). Könnyesre röhögtem magam rajtuk.
Elsô törvény trilógia. Fantasy és letehetetlen. :)
Most hirtelen ezek jutottak eszembe, mind jó, de a Csatakiáltás örök kedvencem, amikor elôször a végére értem, becsuktam, bámultam magam elé, aztán kinyitottam, és kezdtem elölrôl.
Ha lány vagy és szereted a romantikus, izgalmas könyveket, akkor a Luxen sorozatot (Obszidián, Ónix, Opál, Eredet, Ellenállás) és az Üvegtrónt ajánlom.
Ha fiú vagy és elég idős hozzá, akkor A tűz és jég dalát (amúgy ezt lányok is szerethetik). Amúgy meg ott van a Percy Jackson és az Olimposziak.
Köszi mindenkinek! Amúgy már a Percy Jackson sorozatot+ Olimposz hőseit már olvastam.
Várom a továbbiakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!