Harry Potter baki (? )? [infó lent]
Ma újra olvastam az 5. részt és elgondolkodtam.
Harry ugye látta amint Voldemort visszatért, de nem hittek neki. Miért nem nézte meg maga Cornelius Caramel Ligilimenciával, hogy igazat mond? Ha pedig Caramel-nek nincs hatalma hozzá, akkor miért nem vette ki Dumbledore Harry fejéből az emléket Caramel szeme láttára(Csak, hogy ne higgye azt, hogy hamis) és adta oda neki?
Azokban az esetekben sem hitte volna el. Azt ugye a Félvér hercegből tudjuk, hogy az emlékek is hamisíthatóak.
És a legilimencia sem 100%-ig megbízható hisz Voldemort is átverte vele Harryt. Biztos vagyok benne, hogy ezeket is kimagyarázta volna Caramel.
Neke meg az jutott eszembe, hogy ha az időnyerőt használták a 3.részben akkor az 5.ben mért nem használták Siriusért?
Vagy Harry szüleiért?
Egyébként az majdnem az összes szereplő halálával ki vagyok békülve egyet kivéve.
Dumbledore az egyik kedvenc szereplőm, mégis valahogy úgyérzem annak úgy kellett lennie. Dobby boldogan halt meg. Meg mentette Harry Pottert, és szembe szállt egy varázslóval. Remus, Tonks, Fred..végülis..egy háborúban mindig vannak halottak..
Na de az, hogy Sirius meghalt...az valahogy nem volt odaillő..Na meg ahogyan halt meg..Szerintem ez volt a Rowling egyetlen rossz döntése az egész sorozat alatt..
Szerintem elhitte Harrynek, csak, hogy magát is nyugtassa inkább nem hitte el az egészet. Lényegében tagadási fázis volt ez a részéről. Ilyenkor meg próbálhatták volna bármivel meggyőzni ő kapásból hamisnak titulálta volna.
Sirius halála meg azért kellett, hogy legyen valami dráma is a történetben. Nem hiába ez a Harry Potter könyvsorozat legrosszabb része.
Sok baki és logikai zavar van a könyvekben.
Most zakkantnak fogtok tartani, én 3x olvastam mind a 7 könyvet, így elég sok bakit kiszúrtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!