Milyen könyvet ajánlotok egy 13 éves lánynak?
Esetleg nézz utána Gratzer József könyvének, a címe SICC illetve most már Új SICC. Talán lehet még kapni, ősöreg könyv, de pár éve felújítva kiadták. Rengeteg érdekes játék, tréfa van benne, rajziskola, szórejtvények, feladványok, optikai illúziók, gyufatrükkök, a titkosírások típusai, még kis színdarabok is. Szerintem ideális meglepetés.
Ha van tehetsége a rajzhoz, manapság divatosak az úgynevezett "felnőtt kifestők", Pl. Johanna Basfordtól a Bűvös erdő vagy a Titkos kert, vagy Millie Marottától az Állatok királysága. Ebben nagyméretű, aprólékosan kidolgozott rajzok vannak, amiket ki kell színezni. Gyönyörűek!
Még egy ötlet: Rosemary Davidson: Lányok könyve
Ha regényt szeretnél, mondanám, hogy vegyél neki Rejtő könyvet, de kockázatos, mert bár zseniális író, de nem mindenki szereti a stílusát.
Viszont amit ajánlok:
- Michael Ende: Végtelen történet
- Szabó Magda: Sziget-kék, Tündér Lala
- F. H. Burnett: A kis lord, A titkos kert, A padlásszoba kis hercegnője
Mindegyik klasszikus, értékes és elgondolkodtató könyv.
Ha pedig vicceset és különlegeset akarsz, akkor Darvasi László: Trapiti.
Szia!
Én is 13 éves vagyok és amit nagyon tudok ajánlani az a Szent Johanna Gimi, vagy más Leiner Laura könyvek mint például a Bexi-sorozat (a 3. része nemrég jött ki)vagy a Bábel.Nekem nagyon tetszettek a Szent Johanna Gimit 6-szor olvastam el, de még most sem unom.Nagyon ajánlom ezeket! :)
Időfutár sorozat! :)
13/L
Teljesen egyetértek a 2-essel, bár Rejtő könyveit szerintem én pl utáltam volna 13 évesen. :D Nagyon jó író, de fura a stílusa.
A SZJG és társai szerintem nem annyira vészesen katasztrofálisak, nem mondom hogy ne olvassa, de pénzt 100% hogy nem érdemes kiadni érte. Ajándékba, pénzért inkább valami minőségibbet vennék.
Tépődések (Molnár Tóni)
Ez egy kamaszoknak szóló, filozofálós könyv, és egyáltalán nem szokványos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!