13 éves lánynak milyen könyvet ajánlotok?
Szia!
Ez teljesen attól függ, hogy milyen könyveket olvastál eddig, miket szeretsz, mi tartozik az érdeklődési körödbe stb. Úgyhogy csak a saját kedvenceimmel tudok neked segíteni,csoportosítva. :)
Ha tiniregény-fan vagy:
1. Maros Edit: Hűvösvölgyi suli (Ez egy kamasz ikerpárról szóló sorozat, nem valami reális, de egész élvezhető.)
2. Tavi Kata: Nyitótánc (A Sulijegyzetek első része.)
3. Sarah Dessen: Figyelj rám! (Nem a legjobb könyv, ennek ellenére jó kis olvasmány. Erről kritikát is írtam, de nem szeretném reklámozni az oldalam, tőlem 5/10 pontot kapott.)
4. Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi (Leköti egy ideig az embert, könnyű olvasmány.)
5. Jenny Han: A nyár, amikor megszépültem (Szerelmetes, humoros, néha szomorú könyvecske.)
6. Francine Pascal: Az édesvölgyi suli szerelmes ikrei
Misztikus-romantikus:
1. Cassandra Clare: Csontváros (A végzet ereklyéi című könyvsorozat első kötete, vámpíros, árnyvadászos, démonos. Szerelmi szálak, rengeteg bonyodalom, agykikapcsolás jellemzi.)
2. Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn (Nagyon szeretem ezt a könyvet, kicsit lassan indul, tulajdonképpen ez a Pippa Kenn sorozat bevezető része. Van benne szerelem, bonyodalmak, család, vírus, génmanipuláció stb.)
3. Suzanne Collins: Az éhezők viadala trilógia (Elég komoly társadalomkritikát mutat be, nagyon élvezetes, pörgős, és egy nehezen elhanyagolható, mégsem hangsúlyos szerelmi szál van benne.Jobb, mint a film.)
4. Philip Pullman: Az úr sötét anyagai trilógia
Régi korok hangulatát idéző:
1. Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya (Romantikus)
2. Julia Quinn: Miss Miranda Cheever titkos naplója
3. George R. R. Martin: Trónok harca (Tűz és jég dala könyvsorozat. Ehhez kell egy kis hangulat, és meglehetősen nehéz olvasmány.)
Reális, valódi katasztrófát, háborút, vagy csak a való életet hitelesen kifejező könyvek:
1. Larry Stillmann: Pokolbéli szövetség (Egy zsidó kisfiúról és egy lengyel útonállóról szóló igaz történet, a háborúból.)
2. Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény
3. Richard Yates: A szabadság útjai
4. Laurie Halse Anderson: Jégviráglányok (Egy anorexiás lányról szól.)
5. Jodi Picoult: A nővérem húga (Történet arról, hogyan használnak ki valakit, úgy, hogy közben észre sem veszik, és egy másik ember életben tartásáért veszik el az egyiktől az élet örömeit.)
6. Lionel Shriver: Beszélnünk kell Kevinről (Félelmetesen igaz.)
7. Herbjorg Wassmo: Dina vagyok
Szerelmes regények:
1. Nicholas Sparks: Az utolsó dal
2. Cecelia Ahern: Utóirat Szeretlek! (Egy fiatal nő feldolgozza férje halálát.)
Remélem, tudtam segíteni. :) Jó olvasást!
Ui.: A felsoroltak közül, meg még azokon kívül is van egy pár könyvem pdf-ben. :) Ha szeretnél valamit, írj privátot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!