Ezt a Tűz és Jég dala logikai puzzlet valaki meg tudja oldani 20 perc alatt?
Szerintem a Sporcle oldalon az összes ilyen "minefield" jellegű játék szar.
Tudod miért?
Mert ha elkezded ezt, amit linkeltél, akkor egyértelmű,hogy Rhaella van E5-ben. Majd az ott kapott segítséggel szintén egyértelmű,hogy a B2-ben Viserys van. És ennyi. Ezután tippelned kell.
Hogy miért kell tippelned?
1)Dany segítségéből tudod,hogy a C3 és D4-ben Rhaeger és Aerys vannak,de hogy melyik melyikben azt nem tudhatod.
2)Rhaella segítségéből tudod,hogy az A5-ben essosi születésű van,de ez lehet Daario, Hizdahr, Drogo, Aggo, Jhogo, Rakharo, Illyrio és Belwas. Tehát tippelned kell.
Illetve,hogy a B oszlopban Essoson meghalt westerosiak vannak. Na Bumm... találd ki közöttük a sorrendet.
3)Viserys segítsége: Mirri Mazdur az egyedüli nő az oszlopában, ez lehet a B, C vagy D oszlop, de hogy melyik cella? Sok szerencsét a tippelgetéshez!
És hogy 2 sarokban olyanok, vannak, akik valamelyik szabad városban születtek. Ezzel sem vagy kisegítve, mivel így sem tudod,hogy kit melyikbe kell tenni.
Ha pedig sikerül betippelned Daariót az A5-be, akkor is csak annyit tudsz, hogy az Aggo-Jhogo-Rakharo trióból csak Jhogo van benne a kvízben.
Szóval hogyan mész tovább?
Megnéztem a megoldást.
Ez alapján nagyon fontos kitalálni,hogy Doreah van az E1-ben. De ezután is vannak még nehézsége, pl. számomra elég volt megérteni Doreah segítségét.
És ami szerintem nagyon félrevezető lehet,az Aerys segítsége. Ami alapján ki kellene találnod,hogy Barristan Selmyre és Belwasra gondol a kvíz készítője.
Vagy pl. van benne hiba is: Irri segítse azt mondja,hogy Drogón kívül Dany minden más szeretője és kérője szomszédos Missandeivel. Csakhogy kimaradt a kvízből Cleon. Így Xaro helyére Cleont is belehetne írni, mivel ő is szerepel a 300 legtöbbször megnevezett karakter között.
Szerintem Aerys segítsége pont, hogy jó. Legalábbis nekem ez még ment.
Daariot szerencsére elsőre eltaláltam.
De mondjuk még nem tudtam megoldani, mivel sajnos nem vágom mindenki nevét pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!