Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg van olyan 3 éves...

Tényleg van olyan 3 éves gyerek aki 30-40 db os puzzlét sec perc kirak?

Figyelt kérdés
ez adottság,tanítás,vagy minek köszönhető?
2011. aug. 16. 14:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Van, aki ennyi idősen már Mozartot játszik a zongorán, vagy másodfokú egyenletet old meg. :)

Őket hívják csodagyereknek. Nem tudom, mitől lesznek zsenik a zsenigyerekek, szerintem függ attól is, hogy a szülők mit tanítanak neki. Pl. úgy tudnám elképzelni, hogy a családnál mindig megy a klasszikus zene, ott van nyitva a zongora egy kottával és a gyerek magától megtanul rajta játszani... De nem biztos.

Ez a puzzle dolog is olyan lehet, hogy a szülők sokat játszanak vele ilyet...

2011. aug. 16. 14:41
 2/20 anonim ***** válasza:
A kislányom igen, és azért, mert autista, és egyes részképességei sokkal fejlettebbek az életkorában elvárhatónál.
2011. aug. 16. 14:43
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Olyanok mint a szivacs ilyen idős korban, ha van velük foglalkozva nagyon sok mindent megtanulnak. Olyan a memóriájuk ,hogy én is elcsodálkozom sokszor a lányomon.
2011. aug. 16. 14:45
 4/20 anonim ***** válasza:
A 15- ösöket kirakta 2 évesen az akkor még nem beszélő fiam. Abba is hagytam egy időre a puzzle-özést, mert "kicsit soknak" tartottam. Egyértelműen sokat csináltuk, mert tél volt és így megtanulta a számokat, betűket, meg persze puzzlet rakosgattunk. Tehát nálunk a sok gyakorlás miatt sajátította el kicsit gyorsabb ütemben a játékot. Megjegyzem duploból a mai napig nem épít semmit, vszinű nem érdekli. Most az autómárkák felismerése köti le, hIsz kint mást sem lát, csak a rengeteg parkoló, haladó kocsit:) 2,5 éves múlt.
2011. aug. 16. 14:48
 5/20 anonim ***** válasza:

Nem sec perc alatt, de a nagyobbik lányom kirakta ebben a korban, szépen melléült és addig forgatta a darabokat amíg az egész kép összeállt. Csodálkozott is a barátnőm, mert náluk történt és a gyerkőc korábban ezt még nem rakta ki. Pedig nem kirakózott gyakrabban, mint más, és különleges képességei sincsenek (csak a nagy szája :-) )...

Amúgy vannak eltérések gyerekkorban, pár hónap ide vagy oda, nem számít. Egyik gyereknek ez megy jobban, a másiknak meg más. Az igazi csodagyerekek ritkák.

2011. aug. 16. 14:54
 6/20 anonim ***** válasza:

Hú,most megijesztettetek.A lányom szeret kirakózni és a 30db-os puzzle neki elsőre se perc alatt ki van rakva.

84 db-os kirakónk van,azzal elvan egy darabig,de a felénél már szól,hogy segítsek.Most akkor autista???Sokat kirakózunk az igaz,de nem gondoltam,hogy ez gond is lehet.

2011. aug. 16. 14:55
 7/20 anonim ***** válasza:
Júliusban volt 3 éves.
2011. aug. 16. 14:57
 8/20 anonim ***** válasza:

Nyugi utolsó, nem hiszem, hogy ez gond lenne. Én szárnyalnék a boldogságtól, ha az én gyermekem ilyen ügyike lenne.

Szerintem ez csak jó lehet, nem tartom kizártnak, hogy ezzel fejlődik a problémamegoldó készsége és a logikája, plusz nagy szerepe lehet talán a látásban is.

2011. aug. 16. 14:57
 9/20 anonim ***** válasza:

"Hú,most megijesztettetek.A lányom szeret kirakózni és a 30db-os puzzle neki elsőre se perc alatt ki van rakva"

Á, nagy eltérések vannak a képességek között. Az egyik jobban rajzol, a másik ügyesebb, jobb az egyensúlyérzéke, a harmadik pedig azonnal megtanulja a mondókákat... Ez még nem jeleti azt, hogy baj lenne vele, vagy akár csodagyerek. Ebben ügyes..

2011. aug. 16. 15:02
 10/20 anonim ***** válasza:
Fiam simán kirakta, lányomat nem érdekli.
2011. aug. 16. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!