Tényleg van olyan 3 éves gyerek aki 30-40 db os puzzlét sec perc kirak?
Puzzle-t utálja, de sosem unja meg a memóriajátékot, simán megver minket, pedig az apjával még súgunk is egymásnak.:))
Végigmondja az Öreg néne őzikéjét, a családi kört, a Három nyulat, de nyilván azért, mert ezeket olvastam sokat neki.
Bár azon én is meglepődtem, amikor végig mondta a Nyári rajzot, úgy, h egyszer hallotta.
"de itt olvasva nagyon sok ilyen okos gyerek létezik,mi akkor le vagyunk maradva?"
Nem hiszem.
Azért nézz körül közöttünk, az átlagembberek között. Az egyik pillanatok alatt megszerel bármit, volt pasim meg a motorháztetejét se nyitotta ki a kocsinak ha elromlott, úgyse tudja mi micsoda. Ellenben irodalomhoz és a nyelvekhez nagyon értett. Más gyönyőrűen horgol, vagy isteni finomságokat varázsol a család asztalára... Mind mások vagyunk, egy-egy területen esetleg ügyesebbek (más területen bénábbak) vagyunk másoknál. A gyerekeknél is van így. Egy-egy területen a lemaradást vagy az előnyt nem kell úgy értékelni, hogy a gyerek tök hülye vagy minizseni, aki tuti hogy Nobel díjas atomfizikus lesz, mert két perccel korábban rakja ki a puzzle-t mint a szomszéd Pistike.
A fejlesztőben viszont azt mondták, hogy a legjobb fejlesztő játék a sok mozgás. Hintáztasd miközben mondókáztatod, engedd fára mászni, szaladgálni, a többit pedig az érdeklődési körének megfelelően.
14:55-ös vagyok.Látod,a Te kisfiad másban ügyes.
Igaza van az előttem íróknak,hogy nem egyformák a gyerekek.Mindegyik saját egyéniség saját érdeklődési körrel.Az én lányom még nem tudja a biciklit hajtani,(nem is érdekli)a szomszéd kislány meg mint a villám úgy teker.
A lányom csak napocskát és felhőt tud rajzolni,meg firkákat,de 8 versszakos verset simán elszaval hallás alapján.Minden gyerek más területen ügyes és ez szerintem így van jól.
szia!
az én kisfiam is simán kirak, még több darabosat is, persze nem mindjárt az első alkalommal, de harmadszorra igen. Ez szerintem adottság kérdése, ugyanúgy mint a bicajozás, vagy a korai szobatisztaság. A vele egykorú kisfiú már 2,5 évesen kétkerekűvel hajtott az utcában, de ő még éjjel bepisil. Persze, ha leülsz vele, és minden nap többször is kirakjátok ugyanazt a kirakót, akkor szerintem belejön.
Az én fiam 3 éves. Nem kirakózik. Mert nem érdekli. Kényszeríteni meg nem fogom rá.
A kisebbik másfél éves, na őt érdekli, bár még csak összevissza pakolgatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!