Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg van olyan 3 éves...

Tényleg van olyan 3 éves gyerek aki 30-40 db os puzzlét sec perc kirak?

Figyelt kérdés
ez adottság,tanítás,vagy minek köszönhető?
2011. aug. 16. 14:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Puzzle-t utálja, de sosem unja meg a memóriajátékot, simán megver minket, pedig az apjával még súgunk is egymásnak.:))

Végigmondja az Öreg néne őzikéjét, a családi kört, a Három nyulat, de nyilván azért, mert ezeket olvastam sokat neki.

Bár azon én is meglepődtem, amikor végig mondta a Nyári rajzot, úgy, h egyszer hallotta.

2011. aug. 16. 15:22
 12/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.az é fiam 2.5 éves, a 9,12 db os puzzlénél tart,amit nem a nagyobb fajta olyan 2,3 cm .ismerősöm 3 és fiának vett egy ujj 30 db os puzzlét mert az otthonlévőket már unja,olyanok mint amiket mi felnőttek rakunk ki,azok a másfél,2 cm es darabok.hát le voltam hidalva,de itt olvasva nagyon sok ilyen okos gyerek létezik,mi akkor le vagyunk maradva?érdekli és nagyon szereti kirakni,és egy normálisan fejlődő okos gyereknek tartom,és mások is.keveset foglalkozom vele ilyen téren,vagy hagyni kell majd csinálja ahogy bírja?milyen tanulók lesznek ezekből a gyerekekből,kitűnő okos gyereke,megmarad ez a jó képességük szerintetek?
2011. aug. 16. 16:13
 13/20 anonim ***** válasza:

"de itt olvasva nagyon sok ilyen okos gyerek létezik,mi akkor le vagyunk maradva?"

Nem hiszem.

Azért nézz körül közöttünk, az átlagembberek között. Az egyik pillanatok alatt megszerel bármit, volt pasim meg a motorháztetejét se nyitotta ki a kocsinak ha elromlott, úgyse tudja mi micsoda. Ellenben irodalomhoz és a nyelvekhez nagyon értett. Más gyönyőrűen horgol, vagy isteni finomságokat varázsol a család asztalára... Mind mások vagyunk, egy-egy területen esetleg ügyesebbek (más területen bénábbak) vagyunk másoknál. A gyerekeknél is van így. Egy-egy területen a lemaradást vagy az előnyt nem kell úgy értékelni, hogy a gyerek tök hülye vagy minizseni, aki tuti hogy Nobel díjas atomfizikus lesz, mert két perccel korábban rakja ki a puzzle-t mint a szomszéd Pistike.

A fejlesztőben viszont azt mondták, hogy a legjobb fejlesztő játék a sok mozgás. Hintáztasd miközben mondókáztatod, engedd fára mászni, szaladgálni, a többit pedig az érdeklődési körének megfelelően.

2011. aug. 16. 16:40
 14/20 A kérdező kommentje:
most pontosan ezt csinálja amit az utolsó írt,imád az ugráló labdájával ugrálni,meg futkosni,páros lábbal ugrándozni,meg egy lábbal,fára mászni,hintázni,bukfencezni.ugrókötelezni(persze akadva),motorozni,most mindent csinál ami mozgás,és én nagyon örülök neki,mert első fiam diszlexiás volt,és rengeteg olyan tornagyakorlatot kellett vele csinálni,fejlesztés kép,amit most kicsim élből ver,magától napi 5 órába.de azért ezek a puzzlés gyerekek nagyon ügyesek:)
2011. aug. 16. 17:38
 15/20 anonim ***** válasza:

14:55-ös vagyok.Látod,a Te kisfiad másban ügyes.

Igaza van az előttem íróknak,hogy nem egyformák a gyerekek.Mindegyik saját egyéniség saját érdeklődési körrel.Az én lányom még nem tudja a biciklit hajtani,(nem is érdekli)a szomszéd kislány meg mint a villám úgy teker.

A lányom csak napocskát és felhőt tud rajzolni,meg firkákat,de 8 versszakos verset simán elszaval hallás alapján.Minden gyerek más területen ügyes és ez szerintem így van jól.

2011. aug. 16. 18:54
 16/20 anonim ***** válasza:

szia!

az én kisfiam is simán kirak, még több darabosat is, persze nem mindjárt az első alkalommal, de harmadszorra igen. Ez szerintem adottság kérdése, ugyanúgy mint a bicajozás, vagy a korai szobatisztaság. A vele egykorú kisfiú már 2,5 évesen kétkerekűvel hajtott az utcában, de ő még éjjel bepisil. Persze, ha leülsz vele, és minden nap többször is kirakjátok ugyanazt a kirakót, akkor szerintem belejön.

2011. aug. 16. 21:52
 17/20 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam ilyen. Igaz, rajzolni semmit nem rajzol (sem embert, sem napocskát, szó szerint SEMMIT), az abszolút nem érdekli. De bármilyen kirakót semmi perc alatt kirak. A múltkor a nővérének vásárolt (soha elő sem vett) 13 féle puzzle-t tartalmazó doboz leborult a polcról, 1,5 óra alatt kirakta az összeset, úgy, hogy nem nézte a kirakni való képeket a dobozon. (Volt benne 9-től 60 darabosig.) Ő ebben jó. A nővére soha nem szerette a puzzle-t, max. a 12 db-osat rakta ki, azt is csak akkor, ha kértem, de 5 évesen folyékonyan olvasott. Minden gyerek másban jó. Szerintem adottság.
2011. aug. 16. 22:06
 18/20 anonim ***** válasza:
Bocsi, az lemaradt, hogy ő már négy éves. :)
2011. aug. 16. 22:07
 19/20 anonim ***** válasza:

Az én fiam 3 éves. Nem kirakózik. Mert nem érdekli. Kényszeríteni meg nem fogom rá.

A kisebbik másfél éves, na őt érdekli, bár még csak összevissza pakolgatja.

2011. aug. 16. 23:44
 20/20 anonim ***** válasza:
Az enyém 3 lesz, ez az új hóbortja, nincs egy hónapja, hogy rakosgatjuk a puzzle-okat. Most már a 20-as olyan könnyen megy, hogy váltani fogunk. DE szánkózásnál nyafog, hogy nem akar ráülni, labdázásnál rúg kettőt, majd inkább bírót játszik a focizó apjának. Mozgásban leginkább a birkózás és a motorozás megy, de minden más nem érdekli annyira, kényelmes típus. Egyébként azt'szem tőlem örökölte, én dettó ilyen vagyok, úgyhogy szívesen puzzle-ozom én is vele, és már alig várom, hogy érett legyen a társasjátékokra is.
2012. febr. 21. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!